El trinquet de Pelayo va viure el passat diumenge una autèntica marató de partides, corresponents a les quatre finals del XVIII Campionat Autonòmic d’Escala i Corda.

El matí va començar amb la disputa de la final de la divisió de plata, en la qual la formació de Vilamarxant es va alçar amb el triomf per la mínima, malgrat el potent joc dels seus rivals, l’Alfara d’Algímia. A continuación va aplegar el torn a la final de la màxima categoria, en la qual Massalfassar aconseguia vencer una partida amb moltes variants al marcador, guanyant finalment per tan sols dos jocs, la qual cosa dóna mostra del renyida que va estar aquesta matinal de pilota viscuda entre les parets del recinte del cap i casal. Els assistents al trinquet de Pelayo hagueren d’alçar-se en varies ocasions per a ovacionar als jugadors finalistes, que feren alguns quinzes per al record. Els comentaris més escoltats destacaven els rebots executats per David, amb potencia i sempre amb intenció, o la llarga pilotada de Moro de Massalfassar.

Els alcaldes d’Alfara de la Baronia, Carlos Herrero, així com d’Algimia d’Alfara, Ernest Buralla, juntament amb els regidors de Massalfassar, Ismael Gimeno, de Vilamarxant, Rosa Blanes i d’Algimia d’Alfara, Mario Montalt, i el vicepresident de la FPV, Juan Contreras, feren el lliurament dels corresponents trofeus.

Ja a la vesprada aplegava el torn de la final de categoria tercera B, en la qual s’enfrontaven els equips de Lliria i Riba-roja. Dos clubs veïns que es coneixen a la perfecció, i que jugaren la partida en la qual aconseguia el triomf els joves jugadors edetans.

Com a colofó a aquest festiu dia arribà la partida entre Xàbia i la Pobla de Vallbona, corresponent a tercera A, i que es va saldar amb la victòria de l’equip alacantí.

Per ultim, per a concloure la jornadada, el lliurament de copes estigué a càrrec de l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, les regidores de la Pobla, Iris Marco, i de Riba-roja, Lola Verdeguer, juntament amb els vicepresidents de la FPV Juan Contreras i Daniel Novejarque.