La recta final de la lligueta del Circuit Professional promet emocions fortes. A Vilamarxant, Miguel, Pere i Héctor II (Pedreguer) superaren per la mínima (60-55) a Puchol II, Héctor i Conillet (Vinalesa). L’equip de Vinalesa va manar en bona part de la trobada, primer amb 40-30, més tard amb 50-40, i amb 55-50. Però els de Pedreguer igualaren a 55 i, en un final agònic, s’emportaren un triomf que posa cap per avall el Circuit.

El repartiment de punts deixa la classificació increïblement igualada, amb quatre equips empatats a sis punts. D’acord amb el reglament, quan l’empat es dóna entre dos equips, el criteri per a desfer-lo és el número de victòries. Però els quatre equips en tenen dos i, d’acord amb les normes, el següent criteri és la diferència de tantos a favor i en contra. I en eixe sentit, Pere Roc II està per sobre de la resta.

Però la jerarquia actual de la classificació no és més que una foto fixa d’una situació que encara té marge per a canviar. Des del segon fins al cinquè, tots es poden classificar, i tots poden quedar eliminats. Tot depèn del que succeïsca en les següents partides, començant per diumengue (11.30 hores) a Benidorm, on s’enfrontaran Pere Roc II, Dani i Tomàs II, l’equip local, a Santi de Silla, Javi i Monrabal (Alcàsser).

L’equip de Santi ja no té res a fer, però per a Pere Roc II, la victòria té una importància capital. De fet, si guanya, serà semifinalista. Fins i tot perdent, Pere Roc II ho té bé, ja que encara li queda altra partida, la que tancarà la lligueta el proper 6 de març a Massamagrell.

El jove escaleter alacantí i el seu equip depenen d’ells mateixos. No pot dir el mateix, per exemple, el propi Puchol II, actual campió, que ha jugat ja les seues cinc partides de la fase regular i espera un miracle en les tres jornades que resten per a quedar-se entre els quatre primers i passar a semifinals. Puchol II, Héctor i Conillet depenen del que facen Francés i Miguel, que han de jugar divendres dia 4 a Murla. Altra cita al límit en què cada joc serà decisiu. Altra final anticipada en una lligueta que ahir es va posar encara més emocionant.