Els col·lectius dels pilotaris professionals i trinqueters de raspall es reuniren anit a Bellreguard per a tractar d´arribar a un acord en una proposta dels primers que suposaria el canvi en el model de gestió del calendari setmanal de partides.

La fórmula es va instaurar fa un any i implica que cada setmana un trinquet tinga preferència per a triar als pilotaris. En la setmana següent eixe recinte és l´últim en escollir, el segon passa a ser el primer i així successivament.

Però en este interval de temps i segons els jugadors, l´afluència de públic ha baixat, així com els diners de les travesses. És per això que demanen un canvi.

En un document enviat als trinqueters, els pilotaris proposen imitar el nou model de Pelayo on ha crescut l´afluència de públic.

Des que José Luis López va adquirir la ´Catedral´ les travesses han passat a un segon plànol i s´han suprimit les parades per a apostar i les propines. Com a contraprestació es destina el vint per cent dels ingressos als guanyadors de la partida.

Un referent

Els jugadors proposen que el raspall també tinga un Pelayo, un trinquet referent, que seria el de Bellreguard, que és on més diners es juguen i el que té més taquilla.

El dissabte s´aplicaria este model de gestió però amb una diferència: si l´equip derrotat arriba a 20 es repartiria el percentatge, un quinze per cent per als guanyadors i el cinc per cent restant per als perdedors.

Per a garantir que les partides foren atractives s´hauria de modificar la ´roda´ i que Bellreguard sempre fóra primer o segon en triar. D´esta manera s´asseguraria la presència d´alguna de les primeres figures.

Per altra banda, els jugadors han fet una segona demanda: que la resta de trinquets que siguen primers o segons en el triatge del cap de setmana i els primers d´entre setmana fixen un premi de 100 euros.

Negativa

Un dia després de rebre el document, els trinqueters contestaren amb una negativa pel que fa a modificar l´alternança per a escollir jugadors. Pel que fa als premis, decidiren que cada trinquet actue segons li convinga.

Segons fonts consultades per este diari hi ha recintes acceptarien la proposta i altres que no. Però tots tenen clar que la modificació solament es farà amb el consens i per unanimitat.

La reunió d´anit es va realitzar per a facilitar que les dues parts pogueren exposar les seues raons ´cara a cara´ i per a buscar un acord favorable per als dos col·lectius.