Marc, Pere i Héctor II van superar 60-50 a Pere Roc II, Dani i Tomàs II en la primera partida de semifinals del Circuit Professional, disputada ahir a Vilamarxant. El jove escaleter de Montserrat va entrar en l’equip de Pedreguer a última hora pel virus estomacal de Miguel. En un moment clau de la competició, quasi sense temps per a preparar-se psicològicament per al debut, Marc no va desentonar. Al contrari. Es va mostrar adaptat al màxim nivell, va fer bé els rebots, els caps, i va deixar gotes de la seua marca: deixar-se l’ànima en cada pilotada, fer-ho tot, i fer-ho bé. No tindre-li por a la pilota a l’aire o de bot de braç. El debut somiat.

Marc es va mostrar magistral, però qui va fer els quinzes més espectaculars i transcendentals de la vesprada fou Pere. Amb l’absència de Miguel, el de Pedreguer va adoptar el rol de capità. Ordenà la feina, estigué solvent en la seua tasca, i va dibuixar colps que alçaren al públic de Vilamarxant. En una partida de quasi dues hores, Pere no va baixar el nivell en cap moment i es va convertir en el principal artífex d’un triomf que va tombar les postures inicials.

La partida tingué moltes errades per moments. Tant Oltra com Pedrito patiren des de la pedra. Però en el tram final, quan tot s’havia de decidir, va fer acte de presència l’èpica, els quinzes agònics i la tensió. Marc, Pere i Héctor II van desperdiciar un 45-30 a favor, que Pere Roc II, Dani i Tomàs II van igualar a 45. A partir d’este moment, l’heroica. I en esta tesitura, Marc es trobava còmode. De fet, fou més regular i efectiu que Pere Roc II, i ahí va estar part de la clau de la victòria. La seguretat dels tres ahir de roig va fer insuficient la capacitat passadora dels blaus. S’havia de fer alguna cosa més per emportar-se el primer punt de la sèrie, i qui ho va posar sobre les lloses fou el trio de Pedreguer-Masymas. La semifinal continuarà el proper dia 20 a Massamagrell, ja amb Miguel en el seu lloc. El Circuit regala als aficionats un nou home a seguir: Marc.

Segona semifinal

Soro III i Salva (València) s’enfrontaran demà a Francés, Félix i Carlos (Vila-real) en la primera partida de la segona semifinal del Circuit Professional, programada per a les 11:30 hores a Pelayo.

El duel enfronta a una parella que s’ha mostrat intractable en el campionat i ha igualat a punts amb el líder de la fase regular, i un trio que va començar amb dubtes i ha acabat la lligueta ple de conviccions i seguretats. Molta responsabilitat de la millora la té el lideratge de Félix, el capità de la nau en què Francés ha guanyat jerarquia, i Carlos ha aportat els quinzes necessaris per sumar els jocs clau de les partides decisives.

Després del primer assalt de Pelayo, la semifinal viatjarà a Guadassuar, el dia 23, i es desequilibraria, en cas de repartiment de victòries, el dia 26 a Pedreguer.