La ´Setmana fallera´ de Pelayo continua hui amb el que bé es podria considerar el cartell més espectacular dels confeccionats per a estos dies de commemoració de la festa gran dels valencians. El recinte de la capital reunirà als dos números uns professionals, Soro III i Moltó, que estaran acompanyats per varis dels pilotaris de moda.

El començament de la sessió ja serà especial perquè la primera partida serà a raspall, situació inusual en la Catedral de l´escala i corda. Els protagonistes seran Moltó i Dorín així com Ricard, Brisca i Raúl. Sabent de la competitivitat de Moltó és segur que el de Barxeta arribarà amb ganes de reivindicar-se després de quedar-se fóra de les semifinals de la Lliga de Raspall.

El campió individual ha participat formant parella amb Sidahmed, que no l´ha acompanyat segons l´esperat. En defensa del mitger cal recordar que ha jugat minvat físicament doncs acabava d´eixir d´una lesió. Tal vegada, l´organització hauria d´haver triat un altre mitger en plenitud de facultats, com per exemple el mateix Dorín, que es troba en un molt bon moment de forma. El trio té una miqueta de tot, però bàsicament destaca per la seguretat darrere i la pegada davant.

Tornant al referent de la Lliga, Ricard ha sigut un dels primers a assegurar-se un lloc en les semifinals. La seua aportació ha sigut essencial per a aconseguir la passada.

Brisca també estarà en les semifinals. El d´Oliva va començar fluix però a estes altures de la competició està com un bou. En la punta, Raúl de Genovés, germà de Carlos i fill de l´il·lustre Joaquín, és una de les promeses que ja van convertint-se en fermes realitats del raspall.

El duel

El cartell de la partida posterior també és espectacular: Soro III, Salva i Héctor II contra Puchol II, Dani i Tomás II. El més cridaner és el duel entre els grans referents de la modalitat, Soro III i Puchol II, que naturalment continuen en un estat de forma sensacional.

Però la resta de contendents perfectament podrien erigir-se en els grans protagonistes. Salva fa uns mesos que està enorme, colossal. En l´actualitat és un dels mitgers que tots els escaleters volen davant perquè lleva faena i fa quinzes. I Dani sempre és sinònim de garantia; matemàtica pura.

Els punters també estan fent molt de soroll últimament, en el Circuit Professional concretament. Héctor II per la seua fiabilitat. El de Massamagrell erra menys que el millor rellotge suís. I Tomás II perquè mata sempre que toca la pilota. La seua eficàcia en atac és total.