Les dues parts han hagut de cedir però finalment s´ha arribat a l´acord entre els pilotaris professionals i els trinqueters del raspall.

Els jugadors proposaren fa unes setmanes variar la rutina de treball instaurada en el dia a dia de la modalitat des de fa aproximadament un any. Este col·lectiu argumentava que el canvi no havia sigut positiu i que des d´aleshores s´estava produint una menor afluència de públic en els trinquets.

Com a solució, els pilotaris demanaren imitar la fórmula aplicada en Pelayo des que José Luis López va adquirir el recinte: suprimir les propines i que els jugadors es centren exclusivament a jugar. Però, en contraprestació, rebre un vint per cent de la recaptació. Deixar les travesses en un segon plànol també implicaria guanyar en puntualitat i que s´acabaren les interminables esperes per a fer la ´postura´. En Pelayo, fins a la data, l´afluència de públic ha millorat considerablement amb els canvis. Per a aplicar este sistema es necessitava un ´Pelayo´, un trinquet referent en el raspall. Els pilotaris assenyalaren el de Bellreguard perquè «és el que té més taquilla i on es juguen més diners». La proposta, en un inici rebutjada pels trinqueters, ara ha sigut finalment acceptada. Quan acabe la Lliga de Raspall, Bellreguard començarà a destinar el vint per cent en la jornada estel·lar, la del dissabte.

Una segona demanda va ser canviar la manera de confeccionar les partides. I és que, si Bellreguard cedeix part dels ingressos, hauria de tindre preferència a l´hora de triar jugadors per a assegurar un cartell atractiu. En l´actualitat hi ha establerta una ´roda´ i el trinquet que elegeix primer una setmana passa a ser l´últim en la setmana següent. I així va a continuar. En esta situació, els trinqueters s´han mostrat inflexibles.

El tercer punt de la discòrdia era el referent als premis en les partides, que abans del nou sistema de triatge eren habituals però que en l´últim any pràcticament han desaparegut. Els pilotaris proposaren que el trinquet que elegisca primer o segon, que naturalment comptarà amb la presència de les millors figures, ha de fixar un premi. Els responsables de les pistes han accedit però solament amb el que siga el primer a fer la partida.