S’ha acabat el somni de Francés en el Circuit Professional i continua el del número u de la modalitat per dalt corda, Soro III, que té l’oportunitat d’engrandir encara més el seu envejable currículum. Salva també es troba en disposició de fer història perquè en cas de ser campió igualarà amb quatre títols amb Álvaro, Sarasol II i Tino.

Soro III i Salva es classificaren ahir per a la final en el trinquet de Pedreguer en superar a Francés, Félix i Carlos en el desempat de la segona semifinal. La partida es va resoldre pel resultat de 60-25. El tanteig és bona mostra de la superioritat que mostraren els guanyadors.

La parella va rendir al nivell que ha oferit durant tota la competició. Soro III va ser l’objectiu dels rivals però l’escaleter resolia les situacions de compromís amb facilitat i eficàcia perquè en moltes ocasions tornava pilotes de quinze; «per això és el número u», deien els aficionats congregats a Pedreguer.

Salva, amb el punt de mira molt afinat, va ser una màquina de sumar quinzes i jocs, especialment al rest, des d’on trobava la llotgeta quasi amb els ulls tancats. Enfront, el trio va decebre. Cap de les tres línies va jugar d’acord a les seues possibilitats. I clar, donar concessions al número u i a un gran Salva implica mossegar la pols.

Final

Soro III i Salva pugnaran pel títol contra Miguel, Pere i Héctor II, que en la primera semifinal han eliminat a Pere Roc II, Dani i Tomás II.

La final tindrà un mínim de dos assalts. El primer està programat per al dissabte vinent en el trinquet Pelayo. La segona partida es jugarà el 10 d’abril en el trinquet de la Ciutat de la Pilota de Moncada. I si fóra necessari el desempat, la tercera confrontació també es disputaria en el trinquet blau una setmana després, el diumenge 17.

El trinquet de la Ciutat de la Pilota estava funcionant des de la seua inauguració en l’any 2010 sense llicència d’activitat. Però la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Moncada han acordat concedir una autorització extraordinària per a la final del Circuit Professional perquè el recinte compleix amb totes les mesures de seguretat. De fet, solament falta habilitar el pàrquing per a aconseguir la llicència.