El trinquet de La Pobla de Vallbona tornarà a oferir partides de professionals gràcies al conveni de col·laboració signat entre el consistori local i Val Net.

Amb este acord, el recinte obrirà totes les vesprades dels diumenges fins a finals d’any. L’activitat serà semblant a la de la gran majoria dels trinquets habituals de la modalitat d’escala i corda, és a dir, hi haurà espai tant per a les primeres figures com per als joves amb major progressió. També es disputaran partides de competicions oficials com per exemple la Copa Diputació de València, que començarà poc després de la conclusió del Circuit.

La inauguració de la nova temporada tindrà lloc el diumenge vinent. Com no podia ser d’altra manera s’ha programat una confrontació que resulte especialment atractiva per a l’aficionat: Puchol II i Monrabal s’enfrontaran a Marc, Jesús i Carlos a partir de les 17.00 hores.

El principal reclam del cartell és, naturalment, Puchol II, el pilotari que vol qüestionar l’hegemonia de Soro III. Però de la resta de protagonistes també s’ha de destacar el gran rendiment que estan donant en els últims mesos.

El trinquet continuarà sent gestionat per José Martí ‘Peluco’, tota una garantia de bon fer, com ha quedat demostrat amb el seu treball a Vilamarxant, on ha sigut capaç de consolidar la pista local, que és un referent en la vesprada dels divendres. Peluco s’havia fet càrrec del trinquet de La Pobla de Vallbona durant l’últim any i mig però fa un temps que va cessar en l’activitat. Ara afronta esta nova etapa amb especial il·lusió. «Fer partides un dilluns de vesprada en una pista descoberta i sense llum condicionava molt i reduïa les possibilitats d’atraure públic. L’objectiu és mantenir un trinquet que es resisteix a desaparéixer del món professional. L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, el Club, Val Net i jo anem a treballar junts per a aconseguir-ho», explica Peluco.

El trinqueter ja ha començat a treballar de valent i té al cap interessants iniciatives com la creació d’un trofeu comarcal que també implicaria a les localitats de Vilamarxant i Llíria. Però la millor notícia seria que el recinte passarà a ser de titularitat municipal. «En l’Ajuntament estan estudiant la possibilitat de comprar-ho i cobrir-ho. S’estan implicant molt en què torne a ser important2, diu.