Ian, Moro i Miravalles van aconseguir ahir la classificació per a la final de la Lliga de raspall - Trofeu Diputació de València després de superar a Punxa i Brisca en la segona partida de la sèrie, disputada a Guadassuar, per 25-15. Casualment és el mateix resultat de la primera partida, celebrada el passat divendres al trinquet de Piles.

A Guadassuar, el trio es va refer després d’un inici molt dubitatiu, en què Punxa es va posar tres jocs per davant (15-0). Producte de la davallada en l’aspecte físic de la parella i de la millora en el joc dels de davant, la partida es va girar completament a partir d’este moment.

I després de la igualada a 15, el duel va entrar en una fase d’incertesa en què qualsevol dels dos equips va poder emportar-se el triomf. La solidesa d’Ian darrere, la inspiració de Moro i Miravalles, i el factor sort, que també compta, van decantar la balança. El jove rest de Senyera i els seus dos companys són el primer equip finalista del campionat més prestigiós del raspall professional per equips.

Amb la d’ahir al Nou Trinquet, Ian i els seus encadenen la setena victòria consecutiva, cinc de la fase regular i dues en les semifinals. L’equip, mescla de la joventut d’Ian i l’experiència de Miravalles i, sobre tot, de l’incombustible Moro, és l’únic que encara no coneix la derrota. El d’Alcàntera del Xúquer va anunciar a l’inici del campionat que esta seria la seua última participació, i ara té al seu abast anar-se’n com els més grans, amb la corona de campió al cap.

Ahir, a Guadassuar, el punter va desplegar tot el seu poder i la seua saviesa, i va exercir de capità. En els moments més baixos, va treure la casta de campió per aguantar pilotades i després atacar amb criteri. Ben ajudat per Miravalles i amb la seguretat d’un Ian en plena progressió, el d’Alcàntera va aconseguir el seu objectiu. A la contra, Punxa i Brisca s’ho van deixar tot a les lloses del trinquet per a forçar el desempat, que s’haguera celebrat el proper dissabte a Bellreguard. Finalment esta partida no serà necessària, ja que el trio ha ressolt la sèrie per la via ràpida, amb 2-0, i ha tret així el bitllet per a la final, que començarà el dia 16 al mateix trinquet de Bellreguard, continuarà el dia 24 a Oliva, i es desempataria, de donar-se el cas, al mateix trinquet d’Oliva, el dia 1 de maig.

La Lliga de raspall queda ara a l’espera de saber el nom del segon equip finalista. S’enfrontaran en la segona partida de la seua semifinal demà a Genovés Moncho, Canari i Tonet II a Ricard, Sanchis i Roberto. L’eliminatòria està amb 1-0 a favor de Ricard, que el passat dissabte a La Llosa de Ranes es van imposar per un ajustat 25-20. Si torna a guanyar, l’equip del rest de Castelló de la Ribera estarà en la final. En canvi, si és Moncho el vencedor, la sèrie arribarà al desempat, programat per al diumenge al trinquet de Xeraco.