Al llarg de la setmana les seleccions Sub-15, Sub-17 i Sub-19, tant masculines com femenines, s’entrenaran en el Poliesportiu de Tavernes Blanques.

Començant la preparació del Campionat d’Europa del pròxim any, els més joves s’inicien ja en la rutina d’entrenaments que estan previstos per a poder afrontar amb les millors condicions les cites intenacionals. Son més de quaranta els jugadors que han sigut preseleccionats per a entrenar en les seleccions inferiors masculines, catorze per a la Sub-15, vint en la Sub-17 i nou per a la Sub-19.

Pel que fa a les seleccions femenines son una trentena de jugadores les convocades de les quals eixiran les que ens representaran en el pròxim Europeu. Per a la selecció Sub-15 aniran una quinzena de xiques a les proves, mentre que setze son les preseleccionades que començaran a entrenar en les Sub-17 i Sub-19.

Els primers entrenaments tingueren lloc ahir pel matí, en els casos de les preseleccions masculines, i per la vesprada, en el cas de les fèmines, en Tavernes Blanques. Dins del Pavelló Municipal s’entrena a One Wall, mentre que en el carrer Doctor Barraquer es practiquen les modalitats de Joc Internacional i de Llargues. Hui dimecres els xics quasi repertiran els horaris d’entrenament, de 9 a 11:30 hores, al pavelló acudiran els Sub-17, entrenant després els Sub-19.

Per la vesprada, de 15:30 a 17:30 hores aplegarà el torn dels Sub-15, que completaran les seues sesions demà dijous pel matí. Les xiques, per la seua part, entrenaran hui de 17:30 a 19:30, en el cas de les Sub-17 i Sub-19, mentre que les Sub-15 ho faran demà a partir de les 9:30 hores.

El cap de setmana tindrà lloc una trobada valenciana i basca

El divendres 1 d’abril, la selecció absoluta de pilota acudirà per a jugar una trobada amb la selecció d’Euskadi. Es disputaran partides en les tres modalitats oficials de la CIJB: ‘llargues’, Joc Internacional i One Wall. Ahír i hui els seleccionats per a formar part de la selecció absoluta entrenaran a Tavernes Blanques, amb alguns jugadors i jugadores de les seleccions Sub-19, per a preparar aquesta cita històrica.

La selecció masculina jugarà també el divendres 1 d’abril una partida amistosa a la modalitat de ‘Bote Luzea’, una modalitat de joc a llarg contra la selecció amfitriona, en Amezketa. El dissabte 2 es jugarà en la localitat de Oiartzun a les tres modalitats internacionals, a llargues i joc internacional la selecció masculina, i a one wall la femenina. Aquest interessant intercanvi es tancará el diumenge 3 en Azkoitia, en altre dia complet, ja que també es faran partides a One Wall, Joc Internacional i Llargues.

Els tres dies de trobada sumaran per als nostres seleccions un total de set partides, un important rodatge per als jugadors, que així poden acostumar-se a jugar en altres llocs i condicions, lluny de les nostres terres.

Xeraco-Bicorp, partida de la setmana en el Diputació

El trinquet de la població de la Safor viurà una de les millors partides de la competició, l’enfrontament del primer equip local, vigent campió del torneig, amb la formació de Bicorp, guanyador de les tres edicions anteriors. Amb la classificació actualitzada Bicorp es situa en la tercera posición, amb sis punts, un més que els seus rivals del diumenge, ja que Xeraco és quart amb un total de cinc punts. Els líders del grup, Genovés i Alzira, que sumen huit punts en els seus casellers, jugaran les seues corresponents partides com a visitants. En el cas de Genovés es desplaçaran al carrer de Bicorp per a jugar amb el segon equip del club local, situat en la zona baixa de la classificació.

Alta tensió entre les xiques

Borbotó i Beniparrell reeditaran la final del campionat, en una partida a la qual les campiones de l’Horta Sud apleguen al capdavant de la classificació comptant les seues partides per victòries, amb nou punts de nou possibles. Per la seua part, les actuals subcampiones, Borbotó, marxen empatades en la segona plaça amb Alqueria d’Asnar, Bicorp i Tavernes Blanques, estes dues últimes es veuran les cares en el carrer de joc de la població de l’Horta Nord. Montserrat i Alqueria d’Asnar completará la jornada en la primera categoría.

El Corte Inglés de Galotxa reprén el ritme

La 41ª edició del Campionat Autonòmic de Galotxa torna passades les festes, amb partides de la màxima categoría: Beniparrell rebrà al cuer del grup Marquesat B; Montserrat haurà de confirmar la seua millora d’estat de forma davant un dur rival com Massalfassar; Marquesat A i Foios enfronten al tercer i segon classificats en el carrer Conrado Casanova d’Alfarp; tancarà la jornada la partida entre Albuixech i Meliana, dos equips que han de sumar per a evitar la part baixa. El primer classificat, Quart de les Valls, pot perdre aquesta priviligiada posició, ja que és l’equip que descansa en la cinquena jornada, tal i com determina el calendari.