El trinquet Pelayo acollirà els dos pròxims dissabtes la disputa del Trofeu Universitat de València, una de les competicions curtes més prestigioses de la temporada d’escala i corda. La competició està concebuda com una porta d’entrada a la comunitat universitària, que té entrada lliure per a totes les partides. Per a l’edició d’enguany, que es resoldrà els dies 9 i 16 d’abril, Val Net ha comptat amb les figures consolidades, i també ha donat entrada a nous valors que estan pegant fort en les últimes competicions i el dia a dia: Francés i Marc.

El cartell és de luxe. Dissabte dia 9 es disputaran les dues semifinals. En la primera, a les 16:15 hores, Pere Roc II, Félix i Conillet s’enfrontaran a Francés, Javi i Carlos. A continuació, Puchol II i Jesús tindran en la contra a Marc, Dani i Tomàs II. Els guanyadors de les eliminatòries se citaran per al dissabte 16 d’abril, en la gran final.

Francés, Marc i Conillet són les gran novetats de la competició. El primer, natural de Petrer, ha superat amb nota la seua estrena en el Circuit Professional. Acompanyat de Félix i Carlos, l’alacantí s’ha plantat en les semifinals del campionat, ronda en què fou derrotat per Soro III i Salva.

Pilota en la sang

Francés porta la pilota en la sang. Son pare ha sigut mestre piloter, i viu molt a prop del trinquet de Petrer. El jove escaleter, que destaca per l’equilibri de recursos entre la pegada i la tècnica, amb l’esquerra i la dreta, ja ha entrat esta temporada en grans competicions com el Trofeu Mixt Savipecho, el mateix Circuit o el Trofeu SUPER. Quant a Marc de Montserrat, el jugador ha crescut enormement en els últims mesos i, de fet, va sorprendre molt positivament quan va haver de substituir Miguel en una de les semifinals del Circuit Professional, fa poques setmanes, a Vilamarxant. El jugador criat en la modalitat de galotxa s’ha adaptat perfectament a les exigències de l’escala i corda, en un procés llarg que ha superat amb èxit. Marc és hui un valor a l’alça del trinquet que conserva els trets que l’han caracteritzat des de sempre: una gran valentia, velocitat de cames i bon joc per davant.

Conillet és, dels tres debutants, l’únic que no és escaleter sino mitger. El d’Orba va debutar i es va emportar el títol en la passadaCopa Diputació de València. Encara que de vegades pateix quan ocupa la posició de punter, normalment s’adapta i tira de potència i bon criteri a l’hora de buscar el quinze.

El factor joventut se suma a l’atractiu habitual de les màximes figures en el Trofeu Universitat de València. La desfilada de mitgers, per exemple, és impressionant, amb Javi, Dani, Félix i Jesús. També estaran les millors puntes, Carlos i Tomàs II. I els escaleters més en forma del moment, Pere Roc II i Puchol II, que formarà l’única parella en la competició.