El dimarts van ser Soro III i Salva qui entrenaren en el trinquet de la Ciutat de la Pilota i ahir va ser el torn de Miguel, Pere i Héctor II, que en cas de guanyar el diumenge en este escenari es proclamaran campions del Circuit Professional.

El recinte, imponent i singular a parts iguals, no és nou per a cap dels tres, però tots volien recuperar les sensacions de jugar amb la pilota blanca en les muralles blaves i els rebots de vidre.

Miguel i Héctor II tenen prou més tocat el trinquet. El primer va conquistar allí un Circuit Professional i un Campionat Individual en les temporades 2010 i 2011. «Les sensacions han sigut semblants a les d’aleshores. La diferència és que fa cinc anys jo tenia un blau més i ara em costa arribar», bromeja Miguel.

Per la seua banda, Héctor II ha entrenat prou en ell, sobretot després de recuperar-se de la greu lesió que li va apartar de la pilota durant quasi dos anys.

Per tant era Pere qui tenia més necessitat d’entrenar a Moncada. I és que el de Pedreguer coneix la pista perquè en el seu moment va fer d’espàrring d’altres companys. Però, com ell diu, «no és el mateix acompanyar a un altre a entrenar que preparar-te tu».

Miguel, Pere i Héctor II, que van comptar amb l’ajuda de Boni en l’entrenament, quedaren plenament satisfets amb la prova. Tant és així que ja no tornaran fins al diumenge. A més, i segons explica Pere, «el resultat no vindrà donat pel trinquet sinò per l’actuació dels dos equips».

La sessió va ser d’alló més completa. Els jugadors reproduiren les situacions de joc que probablement es donaran contra Soro III i Salva i incidiren en aspectes com acoblar-se als rebots o buscar la llotgeta. També practicaren jugar la pilota alta i molla, recurs que tant bon resultat els va atorgar a Pelayo. De fet, Pere assegura que tornaran a jugar d’una manera semblant.

També hi ha pla B, si bé Pere no va voler avançar la tàctica. «El que puc dir és que si la partida no va segons el previst buscarien alternatives de joc perquè podem variar i fer altres coses».

Posats a destacar la principal conclusió de l’entrenament, Pere es queda amb la tranquilitat de comprovar que les mesures del recinte no són tan exagerades. «Ha sigut important agafar la posició perquè és un trinquet que pareix més llarg per ser estret i alt. Però ve a ser una cosa pareguda a Pelayo», diu.

Gaudir de l’experiència

Pel que fa al moment anímic de l’equip, els tres jugadors asseguren estar tranquils. «La sensació és la d’aprofitar el moment i gaudir de l’experiència. No hi ha ansietat o nervis per tancar la final. El pitjor que podria passar és perdre i encara tindriem una tercera oportunitat», expliquen.