Que la dona està cada vegada més integrada en la pilota és un fet tangible. Però encara es pot treballar més per normalitzar la seua presència en tots els àmbits de l’esport dels valencians. El trinquet Pelayo ha fet un pas endavant en este sentit perquè ha anunciat que acollirà partides femenines de raspall de manera periòdica.

El primer que han volgut destacar els gestors de la ‘Catedral’ és que les dones tindran el mateix tractament que els pilotaris professionals. Les confrontacions no seran exhibicions sinó duels ‘a mort’ on inclús es faran travesses.

El punt de partida serà el dissabte 23. En lloc de l’habitual confrontació de juvenils es jugarà una de dones per a després donar pas a les figures consagrades de la modalitat d’escala i corda.

Encara no s’han escollit a les protagonistes perquè es vol encertar de ple perquè el públic quede satisfet. I és que es tracta d’un esdeveniment històric perquè mai s’havien jugat partides femenines a Pelayo dins del programa setmanal. Sí han hagut de campionats federatius, però tenen el seu espai altres dies, principalment els diumenges, i altre públic, sobretot els familiars.

En un principi es faran partides soltes, diuen des de Pelayo que una vegada al mes o cada cinc setmanes, depenent de l’activitat del trinquet o de la disponibilitat de les jugadores. Més endavant, la intenció és confeccionar un torneig. I si la fórmula resulta, és a dir, si el públic respon a la cita, els tornejos visitarien altres trinquets.

Cobraran per jugar

Com que les jugadores tindran una exigència semblant a la dels professionals, naturalment seran compensades econòmicament per jugar en el centenari recinte. Inclús es ficarà un premi en metàl·lic per a l’equip de les guanyadores.