Ian, Moro i Miravalles compliren ahir amb els pronòstics en guanyar la primera partida de la final de la Lliga de Raspall Diputació de València (25-15). Però després de presenciar la gran actuació de Ricard, Sanchis i Roberto a Bellreguard ningú s’atreveix a vaticinar que el títol es pot resoldre en el segon assalt de diumenge vinent a Oliva.

Els dos trios es buidaren davant les seues respectives aficions que ompliren el recinte de La Safor. I si bé hi hagueren errades en pilotes no forçades, el duel va estar caracteritzat per l’encert dels dos bàndols, la seua entrega i l’emoció. I és que els dos jocs de diferència no demostren la igualtat amb la qual va transcórrer la confrontació.

El desenllaç a favor del trio d’Ian va vindre donat per la major efectivitat d’este equip, sobretot en les línies capdavanteres.

El duel en el rest va estar parell. Ian espentava més que Ricard però el de Villanueva de Castellón entrava més en joc i sempre jugava amb criteri, treballant per als companys. La diferència va vindre en l’aportació de Moro i Miravalles, més decisius que Sanchis i Roberto en el tram final. Ja en el primer parcial, que va ser per Ian en el dau, es va veure que el favoritisme dels rojos podia ser qüestionat pels rivals.

La sospita es va confirmar quan Ricard, Sanchis i Roberto sumaren els dos jocs següents per a situar el marcador en 5-10.

El domini anava per barris i els sectors clarament diferenciats del públic animaven amb la mateixa intensitat que jugaven els finalistes.

Després hi va haver igualada a 10 i posteriorment a 15. I ací es quedaren Ricard i els seus però els dos parcials posteriors també van ser un regal per a la vista.

Lligues de promoció

La sessió a Bellreguard va començar amb la final de la Lliga Promeses. El títol va ser per a Mata i Raúl que es van imposar a Ximo i Lorja pel tanteig de 25-20. Els ara ja campions van remuntar un resultat advers de 20-10.

Hui, el trinquet de Bellreguard també serà seu de la final de la Lliga Dos, l’altra competició de promoció dels joves que estan a un pas d’arribar al món professional. Els aspirants a proclamar-se campions són Vercher i Pau així com Jeffry i Lorja.