El trinquet d´Oliva dictarà sentència en la Lliga de Raspall Diputació de València. Falta saber si serà el diumenge vinent o al següent. De moment, Ian, Sanchis i Miravalles estan a una victòria del títol després de superar en el primer assalt a Ricard, Sanchis i Roberto.

Com que és nou, inaugurat el passat mes d´agost, els pilotaris encara no tenen masa tocat el trinquet d´Oliva. Tampoc és un gran problema perquè no és una pista especial com per exemple la de Moncada, que sí que necessita un acoblament previ. Hi ha excepcions com la de Sanchis, que s´anuncia en ell pràcticament cada quinze dies. Ahir va ser l´última vegada.

En el mateix equip, Ricard és el segon que més el coneix. «És un rinquet ideal per als trios», diu el jugador. Per la seua banda, Roberto solament ha completat una partida entre les seues quatre muralles.

Ricard i Roberto entrenaran el dissabte a Oliva en una sessió curta però intensa. «Serà una activació per al diumenge», explica Ricard.

Tal vegada també podria haver-hi sessió preparatòria el divendres. Però en este cas dependrà de com acabe Roberto després de la partida que té programada hui a Castelló de Rugat. Si es pega una mantà, el d´Alzira optarà per descansar fins al dissabte.

Més que en el físic, Ricard, Sanchis i Roberto volen incidir en la preparació tàctica, asseure´s per a analitzar els errors i les solucions per a la segona partida. «Hem de treballar com un equip. Eixa és la nostra força. Cada un ha de jugar la pilota que li correspon», afegeix Ricard.

En la contra, Moro és l´únic que té previst desplaçar-se fins a Oliva per a entrenar. El veterà mitger no ha jugat cap partida des de la seua inauguració. I és que el dimarts, el dia de partida en eixe trinquet, el d´Alcàntera de Xúquer prepara als aspirants a figura del Cespiva, l´escola de tecnificació que gestiona la Federació de Pilota Valenciana.

Tot i ser una plaça inèdita per a ell, no el preocupa. «Al ser un trinquet lent, gran i amb una llotgeta generosa, crec que m´anirà bé», comenta el jugador. Moro realitzarà un simulacre de partida el divendres. Estarà acompanyant per tres o quatre deixebles del Cespiva que faran d´espàrrings per a l´ocasió.