Waldo és per a molts el millor pilotari de la història del raspall i qui més títols acumula en les competicions oficials, deu en el campionat Individual i sis en la Lliga de Raspall, que el diumenge completarà en Oliva la segona partida de la final. Ian, Moro i Miravalles seran campions si tornen a superar a Ricard, Sanchis i Roberto.

Els encara invictes continuen sent favorits però la gran actuació de Ricard, Sanchis i Roberto en el primer assalt ha fet que s’òbriga la porta del dubte. Waldo és un dels qui pensen que podria haver-hi empat. «El trinquet d'Oliva és més favorable per al trio de Ricard que el de Bellreguard. Com que la pilota va més lenta i la treta d'Ian no en farà tant de mal, poden tindre més opcions de desenvolupar el seu lloc. Però han de tenir un bon dia i rendir a bon nivell perquè Ian, Moro i Miravalles són molt segurs i regulars».

Fent un exercici d’imaginació i pensant com afrontaria el mateix Waldo la partida del diumenge, el d’Oliva apunta als mitgers com a peces claus dels seus respectius equips.

En la formació d’Ian, Waldo evitaria l’experiència del Moro. «És un trio molt complicat per a jugar contra ell. Està molt compensat i té una miqueta de tot: la joventut d'Ian i la seua força, l'experiència de Moro i la seua eficàcia mentre que Miravalles és molt ràpid i acaba amb facilitat el quinze. Tal vegada optaria perquè Moro no fóra protagonista i buscar més a Ian a Miravalles. Intentaria forçar la seua errada a veure per si la seua joventut es posen una miqueta nerviosos», diu.

En la contra, Waldo té clar que no deixaria que entrara en joc l’esquerra de Sanchis. «És la principal amenaça. Si té el dia encertat, et pot guanyar la partida fàcilment. Per tant, la consigna seria buscar a Ricard, que és molt complet però no té una pilotada tan forta com per exemple Ian». Pel que fa a la situació de Moro i Roberto, que desconeixen el recinte d’Oliva, Waldo no veu cap problema. «No té misteris. No és res diferent dels altres i no serà major problema per als qui no l'hagen tocat massa. És un trinquet on la pilota no diu mentides però és lent».

Tornada

Waldo està en la tercera setmana de la recuperació i de seguida començarà a tocar la pilota de manera suau. Si l’evolució continua sent l’esperada, en quinze dies entrenaria fort en el trinquet. En dos mesos, pot ser abans, podria tornar.