La Lliga Diputació de València coneixerà el diumenge als campions. La final va començar amb Ian, Moro i Miravalles sent favorits, però la folgada victòria de Ricard, Sanchis i Roberto en el segon assalt ha fet que els pronòstics estiguen ara més equilibrats.

Fins ahir, els finalistes han aprofitat les partides del dia a dia per a preparar la partida. Ara vindran els entrenaments més específics, si bé cap dels dos trios anirà a tastar la pilota al trinquet d´Oliva. En l´equip que vestirà de roig, Moro considera que el recinte no té misteris i que no serà decisiu. «ja el coneguem i ens agrada. El diumenge vam perdre perquè no tinguérem el dia», comenta.

En el trio de blau, Ricard indica que repetiran la rutina de la setmana anterior. El seu equip no va tindre oportunitat d´entrenar a Oliva perquè el trinquet estava sent condicionat per a la partida i ara no troben motius per a variar la preparació. «Volem ajuntar-nos, entrenar, parlar i analitzar, però no necessàriament a Oliva», explica.

Continuant amb Ricard, el rest assegura que el plantejament de la tercera partida serà idèntic al de la segona. «La idea és que els tres entrem en joc per igual, que la faena estiga distribuïda, pegar primer i dur la iniciativa».

Moro sí reconeix que la seua formació ha de donar una altra versió. «Hem de ser pacients. En el campionat hem sigut molt regulars però el diumenge no estiguérem bé i tampoc vam saber reaccionar. Estic fent veure als meus companys que hem realitzat un campionat magnífic i que per perdre una partida no s´acaba el món. Tenim les mateixes opcions de ser campions si juguem tranquils i com sabem».

Pel que fa al canvi en els pronòstics, Ricard continua atorgant la condició de favorits als rivals per la seua trajectòria. «Però arribem carregats d´energies i afrontem la partida amb la mentalitat de poder guanyar», explica. Moro, per la seua banda, ni accepta ni rebutja eixir per davant en els vaticinis. «Solament ens centrem a jugar», diu.

Entrades

El preu de les entrades, a 10 i 12 euros, ha generat un debat en les xarxes socials. Preguntats al respecte, Ricard i Moro consideren que són barates perquè és la màxima competició per equips. També hi assenyalen que l´increment deu repercutir en els salaris dels jugadors.

Des de l´organització expliquen que la recaptació va al pot comú i transparent que es va crear amb la nova gestió del món professional, estan d´acord que els pilotaris haurien de tindre fitxes més altes i dignes i demanen major suport, a la manera de la pilota basca.