Soro III i Puchol II han començat a preparar la partida de restos contra mitgers programada per al dissabte 14 en Pelayo on tindran en la contra a Félix i Javi. Els dos escaleters quedaren ahir en el trinquet de la capital per a fer un simulacre contra Pablo de Borriol i Bueno.

Les sensacions van ser positives, bàsicament per a Soro III, que és qui variarà la seua posició per a jugar davant. «Ha sigut una presa de contacte per a veure com ens organitzem, quines pilotes ha de jugar cadascun i altres aspectes. M’he acoblat bé i he entrenat còmode. A més tinc la confiança de comptar amb Puchol II darrere i la pilota que no veig clara li la deixe a ell, que és un segur de vida», explica Soro III.

En la nova ubicació, el campió individual ha comprovat que les partides s’afronten de manera distinta i per tant necessitarà canviar la seua manera de jugar. «La principal diferència és que els escaleters entrem a la pilota de cara mentre que als mitgers els ve damunt i molt ràpid, quasi sense temps per a pensar. Esta variant és significativa però crec que em podré defensar. Això sí, Puchol II tindrà molta faena eixe dia», diu rient el jugador.

Com que als mitgers els arriba la pilota molt més forta solen ficar-se més proteccions en la mà. Soro III, però, no realitzarà canvis importants. «M’he arreglat pràcticament igual. En la dreta m’he posat un poc més de cuir però no vull variar molt la meua manera de preparar-me les mans per a poder dominar la pilota».

La sessió d’ahir també va servir per a confirmar que Soro III realitzarà les funcions de mitger. Quan es va anunciar la partida era una possibilitat i ara ja és segur. «Des d'un principi m’abellia provar davant i Puchol II estava d’acord. També pot ser el més convenient per les nostres característiques. Jo tinc una mica més de facilitat per a colpejar a l’aire i sobretot per baix mentre que Puchol II domina millor que jo el rebot».

Félix, d’escaleter

En l’equip rival també està clar que Félix serà qui jugue darrere doncs ja ha provat en alguna ocasió i a més és del tipus de pilotaris que busquen reptes distints i complicats. Segons Soro III, el de Dénia respondrà amb efectivitat «perquè està acostumat a tirar-se-la a colp i ho fa molt bé».

Pel que fa a la tàctica, el de Massamagrell explica que caldrà evitar un enfrontament cara a cara. «Si els juguem a volea, estarem perduts. Bàsicament intentarem buscar els rebots, l'escala i fer botar la pilota perquè no exploten la seua pegada, que és més forta».

Quant a la manera de jugar de Félix i Javi, el campió individual considera que «tallaran la corda i em buscaran a mi perquè no estic acostumat i voldran forçar la meua errada. Sóc el punt dèbil».