Moltó i Colau van ser, el passat dilluns, els primers a renovar els seus contractes amb Val Net. L’entitat té previst donar d’alta 43 fitxes de professionals, per les 38 de la passada campanya.

Durant els dies següents han continuat les negociacions amb un bon nombre dels pilotaris tant del raspall com de l’escala i corda. I com que hui divendres no s’ha convocat a ningú ja es pot avançar que la setmana en curs es tancarà amb sis renovacions més i una nova incorporació.

El pilotari que estrena contracte professional és Brisca. El mitger d’Oliva ha completat una temporada magnífica i la seua sensacional progressió en els últims mesos li ha concedit el premi d’ingressar en la plantilla.

Pel que fa a les renovacions, el nom que més sona és el de Genovés II. La seua temporada no ha sigut l’esperada perquè de nou s’ha vist minvat per les lesions. Però ningú en la pilota dubta de les seues aptituds. També és del tipus de pilotaris que arrosseguen públic al trinquet. I és que a més de qualitat té carisma. És i serà un imprescindible fins que ell vulga.

Seguint amb la disciplina per dalt corda, Val Net també s’ha assegurat la continuïtat d’altra primera figura com Jesús. Un altre que ha patit per les lesions però que és sinònim de garantia.

La resta de pilotaris que continuen són del raspall. Entre ells, dos dels restos més importants, Punxa i Sergio, i un altre que ho va ser fa dues temporades, Guille, finalista de la Lliga i la Copa. Enguany, el d’Alzira ha estat prou temps en blanc per una lesió en el maluc.

També repeteix Roberto, que durant esta temporada ha guanyat pes específic i s’ha convertit en un dels punters més decisius.

Una conseqüència del treball en conjunt

Brisca ha sigut el primer a estrenar contracte de professional. Segons apunten dos dels directius de Val Net, Fredi i Daniel Ribera, hi haurà més altes entre els joves, que es donaran a conéixer després de la signatura.

Fredi es congratulava ahir pel fet que enguany s’incremente el nombre de professionals. També de la bona sintonia entre quatre dels estaments que vetlen pel bon funcionament de l’esport autòcton. «Les renovacions i les noves altes són una conseqüència del treball en conjunt entre Val Net, la Federació de Pilota Valenciana i els comités de jugadors i trinqueters. Tots remem en la mateixa direcció», diu.