Félix té clara l’estratègia per al desafiament que l’enfrontarà, amb Javi, contra Puchol II i Soro III, demà (17:30 hores) a Pelayo. També sap que el seu equip ha d’estar preparat per a posar en marxa un pla B. D’entrada, al enfrontar-se dos mitgers a dos restos, la idea és «pegar sempre a volea». És el punt fort que tenen dos pilotaris de la seua posició. Perquè, si aconsegueixen que els quinzes es decidisquen en els alts, tenen molt guanyat.

Tot i això, el de Dénia, que ja ha disputat diferents desafiaments similars i sol entrenar al trinquet de Murla en la posició d’escaleter, té preparades altres armes. Félix ha estat practicant els caps i provant la caiguda de l’escala i els rebots de Pelayo. A la Catedral, mai ha jugat darrere. I sap que l’estratègia dels rivals serà intentar que tant ell com Javi no estiguen còmodes, que no porten la partida al seu terreny.

Altre element fonamental és la treta. El desafiament no tindrà feridors, i el pilotari que ocupe el dau s’ha de tirar la pilota a colp i després posar en marxa el quinze. «La idea és provar a Quico, si és ell el que està al mig, a veure quant i com és capaç de restar. D’entrada, buscaré la corda. Però si veiem que Soro resta bé, tenim altres opcions, com fer la pilota més profunda, o la lona, per a que quede morta en el pouet», avança el jugador.

Bona part del desenllaç de la partida dependrà de la capacitat d’adaptació de dos jugadors: el propi Félix, que passarà del mig al rest, i Soro III, que farà el camí a la inversa. Per a qui és més complicat el viatge? «Sempre s’ha dit que els escaleters pateixen més quan es veuen obligats a jugar de volea, però jo crec que això, tal com és la pilota hui en dia, ja no és cert. Antigament, els restos mai li entraven a volea. Parle de fa 20 anys, de Sarasol, de Pigat II, que gastaven la volea com una arma defensiva. Però hui en dia, els restos pràcticament busquen entrar-li a volea i, per tant, estan molt més adaptats a eixe tipus de joc», opina Félix.

L’alacantí ha jugat de rest a diferents trinquets, com Pedreguer, Vilamarxant, Murla, Benidorm o Guadassuar, peró mai a Pelayo. «És molt gran, molt ample, i has d’encertar per a passar-la. Per això vaig voler entrenar», afirma.

Els restos eixiran favorits

Sobre el paper de favorits en les travesses, Félix sospita que la càtedra de Pelayo es decantarà pels escaleters. «Sobre tot, perquè tant Soro III com Puchol II tenen molta postura» a la Catedral. Són pilotaris habituals que controlen a la perfecció el trinquet. Tot i això, Félix avisa: «En el primer joc ja es podran veure moltes coses, i pot ser la cosa canvie. Serà una partida bonica».

Genovés II s’operarà del maluc dret el proper dia 24

Genovés II s’operarà del maluc dret el pròxim 24 de maig. L’escaleter, de baixa des de l’estiu passat, quan es va fracturar la tíbia i els lligaments d’un turmell mentre disputava una partida a Onda, ha pres la decisió arran de les molèsties que ha notat en els primers simulacres de partida que ha portat a terme després de superar la seua greu lesió. «M’ho he pensat molt, i he pres la millor decisió per a la meua carrera, per a l’espectador, i per a mi mateix. Operar-me suposarà poder rendir al cent per cent quan estiga a punt, i evitar una lesió major per desgast en el futur», va explicar ahir el pilotari.

Genovés II aprofitarà esta intervenció per retirar-se els ferros que encara té en el turmell dret des de la fractura. La recuperació estimada és de quatre mesos.