Puchol II i Soro III han trencat amb els pronòstics en imposar-se ahir en Pelayo a Félix i Javi per 60-35. Amb esta victòria, els escaleters també posen fi a la ratxa triomfal dels mitgers, que en els darrers anys sempre havien eixit guanyadors en estes partides singulars. El recinte de la capital va registrar l´ambient de les grans ocasions.

Puchol II i Soro III guanyaren perquè s´acoblaren millor a les circumstàncies del canvi de posicions però també perquè s´entengueren millor a l´hora de demanar i deixar la pilota. Com era de suposar, Puchol II va ser el més decisiu perquè jugava en la seua ubicació. Però Soro III va resultar igual de determinant per la seua solvència al mig, on va entrar en joc més de l´esperat.

En el bàndol derrotat, Félix va signar una actuació extraordinària. El de Dénia va ser qui més aplaudiments va rebre durant la partida perquè va passar infinitat de rebots força complicats, a més amb criteri, sense entregar la pilota. La seua manera de tirar-se la vaqueta a colp també va generar admiració. Davant, Javi va ajudar i molt en defensa. Però el de Massalfassar no va ser tan determinant en atac com deuria. La partida va començar amb cert domini de Félix i Javi però les dues parelles sumaven de manera alternativa des del dau. El mitger reconvertit en escaleter dibuixava la feta de dau picant al set en la muralla i propiciava l´errada de Soro III o la restada forçosa de Puchol II. Amb el canvi de pista, el de Vinalesa no trobava la tela com volia i els blaus gaudien de segones oportunitats per a explotar el seu colp.

La situació va canviar a partir de l'iguals a 25 amb Puchol II i Soro III sumant al rest. El de Vinalesa estava més centrat i segur i el campió individual sorprenia traent i parant pilotes que inclús per als mitgers són complicades de passar. Félix i Javi carregaven, però els va faltar buscar amb més insistència el teòric punt feble dels rivals, Soro III, a l´espera de l'erro o d´una pilota plantada. Tot seguit, els escaleters tornaven a sumar des del lloc propici, el dau, ara sí amb Puchol II executant a la perfecció la tàctica de llançar la pilota alta i molla (35-25).

Després tornà l´equilibri. Els parcials queien de nou al dau i el públic gaudia amb l´entrega dels pilotaris i les jugades de mèrit, sobretot de Félix, que va rebre una pluja de coixinets. I el marcador va evolucionar fins al 45-35.

Ja en el tram final, la diferència entre les dues parts va ser més evident. Els escaleters es trobaven més còmodes mentre que als mitgers els costava remar a contracorrent i acabaren cedint pel definitiu 60-35.