El programa Pilota a l’escola encetava aquesta setmana passada una nova fase, en aquest cas la de la competició interescolar. Després d’haver passat el programa de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, que organitza la Federació de Pilota Valenciana, per més de 300 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana, es torn de la Competició, en la que els col·legis, amb els seus alumnes de quart de primària, disputen una jornada inicial enfrontant-se a algun col·legi de la seua zona, sempre en una canxa o trinquet.

Tota la Comunitat Valenciana

Les jornades d’aquesta fase prèvia de la Competició començaven el passat dos de maig en la Plana, concretament al trinquet de Vila-Real, per a passar en posteriors jornades pels trinquets castellonencs d’Onda, Borriana i Xilxes. Pel sud, en la província, la competició donava el tret d’eixida al trinquet de Muro d’Alcoi, el passat dia 4 de maig arribant després a poblacions com Petrer, Benidorm, Murla, Dènia, Tibi o Crevillent. València és la província que començava aquesta nova fase més tard, concretament arrancava el passat 12 de maig, i en aquest cas, a l’emblemàtic trinquet de Pelaio del Cap i Casal. Aquesta fase continuarà per les tres províncies fins finals de maig, per a donar pas, en l’últim dia de maig a la cloenda. Aquesta cloenda es disputarà al poliesportiu de Massalfassar, com ja s’ha fet en els últims anys, instal·laciò idònia per poder acollir un gran nombre de partides.

En la cloenda, a més de la disputa de la fase final, amb el lliurament de trofeus, també es programaran activitats lúdic-esportives per a quan els xiquets no estiguen competint com unflables, tallers de diferents matèries però totes elles relacionades amb la pilota valenciana. A més, este dia també acollirà el lliurament dels premis als treballs millors realitzats en aquesta temporada 2015-2016 de Pilota a l’escola.