Bé siga per la singularitat del cartell, per la qualitat dels equips configurats o pel rerefons social, però el cas és que els trinquets de Vilamarxant, Pelayo i Bellreguard acolliran en els pròxims dies sengles partides especials que mereixen com a resposta el ple en els tres recintes.

La cita més propera és la de Vilamarxant, programada per a la nit del divendres (22:45 hores). La nova etapa del trinquet compleix tres anys i els seus gestors han programat una confrontació que se n’ix de la norma perquè presenta a un trio de restos contra altre de mitgers. I perquè l’interés siga major, els dos bàndols s’han desafiat amb la quantitat de 3.000 euros d’eixida. Per part dels escaleters estaran Puchol II, Soro III i Pere Roc II mentre que en la contra jugaran Félix, Dani i Tomàs II.

Per la singularitat dels equips, els pronòstics estan totalment oberts. La teoria diu que els mitgers parteixen amb avantatge perquè solament un component del trio, Félix, jugarà desplaçat de la seua ubicació natural. Ara bé, el de Dénia va deixar clar el passat dia 14 a Pelayo que s’acobla a la perfecció a facetes tan específiques com l’execució dels rebots o les caigudes d’escala.

Enfront, Soro III i Pere Roc II són qui estaran fora de lloc. El campió individual també va demostrar a Pelayo que té reflexes i rapidesa de cames per a buscar la vaqueta quasi amb la mateixa solvència que un mitger. L’esquerrà de Benidorm sí que és una incògnita.

Ja en dissabte es planteja un dubte important: anar a Pelayo o a Bellreguard. La proximitat geogràfica pot ser una solució. També la preferència per l’escala i corda o el raspall.

En la ‘Catedral’ s’anuncia a Puchol II, Santi i Tomàs II contra Miguel, Javi i Monrabal. Els equips són de luxe, impossibles de vore’ls participar en competicions com el Circuit Professional perquè segurament guanyarien arreu.

Però la partida passa, per una vegada, a ser un motiu secundari. L’important és la causa, el fet que la jornada és solidària i la recaptació anirà destinada als més desfavorits. José Luis López, a més de mecenes de la pilota, també ho és de diverses organitzacions no governamentals com Adelante África, que treballa per millorar la vida dels xiquets de les zones més pobres d’Uganda.

En Bellreguard, Moltó, Moro i Tonet II jugaran un desafiament a raspall contra Sergio, Coeter II i Néstor. De moment hi ha 2.000 euros de travessa. La confrontació naix per iniciativa dels jugadors, que han respost a la crida de la nissaga El Zurdo de revitalitzar el raspall en la millora de l’espectacle i en l’afluència de públic.

Moltó té molèsties i es tracta per al desafiament

El passat diumenge Moltó va estar lluny del seu nivell a Pedreguer en la final de raspall del Trofeu Mixt Masymas que va perdre amb resultat sabater contra Jeffry, Sanchis i Néstor, que rendiren a gran nivell. Ara s’ha sabut que el campió individual va jugar part de la partida amb dolors en el muscle dret que no el permeteren desplegar el braç amb normalitat.

Moltó s’ha posat en mans dels serveis mèdics de Val Net per a recuperar-se i poder afrontar amb garanties el desafiament del dissabte vinent a Bellreguard. On no podrà participar és en la partida programada esta vesprada en el trinquet de Piles amb motiu de les Festes de Sant Felip. En un principi anava a jugar amb Brisca contra Sergio i Coeter II.

Genovés II

Genovés II va ser operat ahir per a superar els problemes en el maluc. També es va aprofitar la intervenció per a retirar-li els ferros que tenia en el peroné. Les primeres estimacions apunten que necessitarà al voltant de quatre mesos per a anunciar la seua reaparició. El dilluns, el jugador manifestava en este diari que podria haver esquivat la taula d’operacions però que en eixe cas no haguera tornat als trinquets al nivell que ell s’exigeix.