El col·lectiu de professionals del raspall vol revitalitzar la modalitat, augmentar la qualitat de les partides i l’afluència de públic. Amb el suport dels jugadors i el vistiplau dels trinqueters i la Federació, el trinquet de Bellreguard ha fet un pas endavant en este intent de modernització: des del dissabte vinent canviarà el model de gestió en la sessió estel·lar, la dels dissabtes.

La considerada ‘catedral’ del raspall aplicarà la fórmula de l’altre recinte referent en l’esport de la pilota, Pelayo. El punt més significatiu és que el vint per cent dels beneficis es destinarà als jugadors. En contraprestació, els pilotaris no estaran pendents de la propina i començaran a jugar de bo des del primer quinze.

També s’incidirà en l’aspecte dels horaris. Ara, la puntualitat serà britànica perquè l’espectador sàpiga exactament a quina hora deu anar al trinquet i quan acabarà. Açò implicarà que les travesses passen a un segon plànol. No desapareixeran, però ja no es pararà per a fer la postura i es tancaran sobre la marxa, mentre transcorre la partida.

La presentació d’este canvi en el model de gestió es va fer ahir en el mateix trinquet de Bellreguard. Emilio Peris fill va exposar els canvis i el patriarca de la nissaga va demanar implicació als jugadors. “Els principals actors sou vosaltres i us heu de guanyar la confiança de la gent des del primer quinze. Amb esta nova actuació volem incentivar al públic amb un millor producte però també a vosaltres. Volem que vingueu a este trinquet amb ganes de jugar i de fer-ho bé”.

També van participar en la presentació dos pesos pesats del col·lectiu de pilotaris, Moltó i Coeter II. Els dos assenyalaren que els jugadors han caigut en la monotonia i coincidiren en el fet que estos canvis crearan il·lusió i afavoriran que augmente la competència.