El trinquet de Vilamarxant celebra esta nit (22.45 hores) el tercer aniversari del seu renaixement. De la mà del club de pilota local, la regidoria d´Esports i el trinqueter José Agustín Navarro ´Peluco´, la canxa del Camp de Túria viu la seua particular primavera d´activitat. S´han recuperat i consolidat les partides dels divendres de vesprada, i fins i tot s´han atrevit amb cites especials com la de hui: tres escaleters, Puchol II, Soro III i Pere Roc II, xoquen amb tres mitgers, Félix, Dani i Tomàs II. Hi ha 4.000 euros d´eixida en joc. Però encara queda marge per a que la travessa d´eixida s´incremente.

El desafiament era una idea que rondava pel cap dels gestors del recinte des que es plantejaren com celebrar els tres anys al capdavant de la instal·lació. Pensaren en el desafiament restos-mitgers sense saber que, al mateix temps, Pelayo també preparava un duel d´este tipus. La Catedral es va avançar, amb la programació el passat dia 14 de maig, de la partida que Puchol II i Soro III li guanyaren clarament a Félix i Javi. Lluny de desanimar-los, l´èxit d´aquella proposta va donar ales a Peluco i el seu equip. S´espera una gran entrada hui a Vilamarxant. La gestió té l´esperança de penjat el cartell de complet.

Quant als pronòstics, i tal volta per la influència del resultat de Pelayo, els postors es decanten majoritàriament pels escaleters. Soro III es va mostrar molt sencer com a mitger, però va impressionar a Pelayo la solvència i la pegada de Puchol II. Per això, s´espera molt d´ells a Vilamarxant. Però hi ha diferències substancials entre una partida i l´altra, és a dir, molta tela que tallar i moltes variables que cal estudiar abans de decantar-se.

La primera és el trinquet, un recinte més estret que Pelayo, on no cundeix tant la pegada i cal filar més prim. A més, i relacionat amb este factor, està el fet que no es tracta d´un duel de parelles, sinó de trios. Això significa menys espais i més velocitat de pilota, major exigència de reflexos. I després entra també el joc l´absència de l´element sorpresa. Félix ja sap com es combinen dos escaleters com Puchol II i Soro III, ha aprés la lliçó, i és possible que tinga pensada una estratègia per contrarrestar el poder dels dos finalistes de l´últim Individual.

El de Dénia va quallar una actuació de mèrit fa 12 dies a Pelayo, i espera poder repetir-la en un trinquet com el de Vilamarxant on, asseguren els fidels, rendeix més que a la Catedral, que mai ha sigut un dels seus recintes predilectes. El bon moment de Dani, que ve de quallar grans actuacions, per exemple, el passat divendres, a Vila-real, i la presència d´un punter determinant com Tomàs II, podria contribuir a la revenja dels mitgers.