Fer debutar a un jove de dèsset anys en una de les competicions oficials més importants com la Copa Diputació de València no és gens habitual. S’ha de tindre molta confiança en les possibilitats de l’aspirant a figura en qüestió. És el cas de Lluís de la Vega, des de fa un temps solament De la Vega, que és com a volgut batejar-se esportivament. Els habituals del trinquet parlen meravelles d‘ell. I el ben cert és que ja fa temps que està demostrant que pot arribar a ser un dels més importants.

A De la Vega l’ha vingut per sorpresa la convocatòria. Sabia que estava fent-ho bé i cada vegada apareixia amb les primeres figures amb més assiduïtat. Però no s’imaginava formar com a titular en la Copa. Ell s’ho pren en calma i afirma no tindre nervis. Pesa més la il·lusió i el fet de coincidir amb alguns dels seus ídols com «Puchol II o Miguel. M’han donat una oportunitat per a demostrar que puc jugar en el primer nivell i espere respondre. Estic molt agraït i content», diu.

Com que no té experiència en les competicions capdavanteres comptarà amb l’ajuda d’un referent en la posició de mitger com Javi. L’escaleter està encantat. «No em podria haver tocat millor company. Serà un honor jugar amb Javi perquè és, sinó el millor mitger, un dels dos o tres millors. Tindre davant a un pilotari de la seua importància és una seguretat».

La condició de canoner del de Massalfassar també el fa pensar que es podran acoblar a la perfecció. «Jo sóc de passar prou la pilota i ell té molta facilitat i força per a acabar el quinze. Per les característiques dels dos, podem fer un bon equip». Tot i això, el jugador no vol pensar més enllà de la primera partida. «No em plantege objectius concrets com accedir a les semifinals o una cosa per l’estil. La intenció és jugar bé, guanyar partides i arribar el més lluny possible», comenta. El que sí assegura és que el públic es trobarà amb el De la Vega habitual, un pilotari valent, amb dues mans, que es deixa l’ànima en cada quinze.

Pel que fa la resta d’equips, De la Vega no veu que ningú destaque sobre la resta. «Els han confeccionat molt equilibrats i a tots ens costarà guanyar partides. Es preveu guerra. Si tots juguem el que podem, pot ser una Copa molt bonica per als pilotaris i per al públic». El d’Almussafes no serà l’únic jugador debutant en esta edició de la Copa. També s’estrenaran altres joves realitats de la pilota com Marc i Giner. De la Vega aplaudeix que es done pas a la saba nova. «El nivell dels jugadors consagrats varia respecte al que tenim els pilotaris de la categoria juvenil. Però ficar-nos amb ells és una gran idea perquè al seu costat aprens moltíssim i més ràpid. Però també entenc que abans que te donen partides en la màxima categoria, has de destacar en la teua», conclou.