El programa Pilota a l´Escola, de la Conselleria d´Educació, Investigació, Cultura i Esport, vol posar un fermell d´or al que ha sigut esta curs 2015-2016, és per aixó que a la seu Federativa programa per a la jornada de hui la tradicional cloenda i fase final de la competició amb tot un matí lúdic per als centres assistents, que en aquesta edició serán vora 50. És prepara, com és habitual, una sèrie d´activitats d´entreteniment per als alumnes que no es troben competint, com son els unflables, tallers de diferents temàtiques, signatura d´autògrafs de jugadors professionals tant d´escala i corda com de raspall.

En esta ocasió la competició s´allargarà fins el migdia, sent el lliurament de trofeus al voltant de les 14:00 hores. A més, a migdia també es lliuraran els premis i diplomes als centres que han sigut guardonats amb pel seu treball realitzat sobre pilota valenciana. Es tracta d´una edició en la que la pilota ha estat present en 321 centres educatius de tot el territori valencià, de nord a sud, sense deixar pràcticament cap racó o comarca en la que s´haja desenvolupat una sessió de pilota. Es calcula que al voltant d´entre 13.000 i 14.000 alumnes han conegut de la mà de professionals de primera fila i tècnics federatius tot allò que envolta a la pilota valenciana. A més, la segona part del programa ha comptat amb una alta participació. Fins a 33 seus de competició zonal s´han pogut desenvolupar, el que implica la participación total en aquesta fase de quasi 70 col.legis, una de les cifres més altres dels últims anys. Els guanyadors en aquestes seus, es donen cita hui al poliesportiu de Massalfassar per a la disputa de la fase final, sense dubte, un dia gran per a la pilota, un dia dels que es marquen en roig en el calendari. L´acte estarà recolzat per la Generalitat Valenciana amb la presencia del Director General de l´Esport, Josep Miquel Moya, així com pel President de la Federació de Pilota Valenciana, Jose Daniel Sanjuán.

Es citen col.elgis arribats des de les tres províncies, 7 d´ells des de Castelló, 12 d´Alacant i 27 des de València per a fer un total de 46 centres. Estaran representades hui poblacions com La Romana, Crevillent, Castellò, Algímia d´Alfara, Polinyà de Xúquer, València, Bonrepós, Beniarbeig, Benidorm, Borriana, etc.