S´han acabat les partides especials i la normalitat torna als trinquets fins al divendres, quan començarà la novena edició de la Copa President de la Diputació de València. L´altra gran competició de la disciplina d´escala i corda ha variat el seu format perquè des de la Federació de Pilota i Val Net volen que tinga identitat pròpia i no supose un calc al Circuit Professional.

La principal característica de la nova Copa és la supressió dels trios. Els huit equips són parelles i per tant es jugarà en igualtat de condicions, sense que la superioritat numèrica, decisiva en alguns trinquets, influïsca en els resultats. Este canvi ha obligat a filar molt prim a l´hora de fer la configuració perquè la premissa és que tots isquen amb les mateixes possibilitats de victòria.

Per aconseguir l´equilibri, Salva, Jesús i Monrabal jugaran ´penalitzats´. Els dos primers eixiran des de la corda en cada quinze quan estiguen al rest mentre que el de Vilamarxant haurà de ferir. Esta norma podria paréixer anecdòtica però sí que resulta important. Perquè no és el mateix esperar la feta de dau ben situat que colpejar fent-se arrere.

Els equips d´estos tres pilotaris formaran en el grup A. Salva tindrà a Miguel com a company, Jesús jugarà amb Pere Roc II i Monrabal amb Puchol II. La quarta parella és la composta per Francés i Santi. En el grup B els equips són: Marc i Dani, Santi de Silla i Pere, Giner i Félix així com De la Vega i Javi.

El fet de dividir els participants en grups de quatre i completar dues lligues paral·leles és altra de les novetats. En acabar, els dos primers de cada grup es classificaran per a les semifinals. El millor del grup A s´enfrontarà al segon del B i viceversa. D´esta manera, les dues eliminatòries seran inèdites, sense precedents en la fase regular.

Altre punt d´interés és l´estrena com a titulars en una gran competició de joves com Marc, De la Vega i Giner. En el dia a dia estan eixint-se. Ara falta comprovar si estan madurs per a suportar la pressió dels grans esdeveniments.

Copa de raspall

Durant la setmana en curs és probable que es coneguen les primeres dades de l´altra Copa, la de raspall. L´organització està treballant des de fa setmanes en la configuració amb la intenció de començar a mitjans de juny i acabar el dia 17 de juliol.