Dempeus, llançant els coixinets en l´aire i amb una tancada ovació dirigida als dos costats. D´esta manera va acomiadar el públic als protagonistes de la partida de la Copa Diputació de València disputada ahir en el trinquet Pelayo. Els representants de Vinalesa, Puchol II i Monrabal, superaren als de la Pobla de Vallbona, Pere Roc II i Jesús, pel tanteig de 60-45.

La confrontació obria l´activitat en el Grup B i la primera conseqüència que es pot extraure és que els altres conjunts del grup, els compostos per Miguel i Salva i per Francés i Santi, hi hauran de filar molt prim per a accedir als dos llocs que donen accés a les semifinals. Perquè el nivell que es va veure ahir en Pelayo va ser màxim.

La constant de la partida va ser que les dues parelles carregaven, indistintament de la seua ubicació, si bé és cert que la majoria dels parcials van caure des del dau. I quan uns atacaven, els altres contestaven amb restades de mestres que generaven tanta admiració o més que el colp anterior que havia passat a un dit de la corda o fregant la careta durant uns quants metros.

En el començament van ser Pere Roc II i Jesús qui dugueren la iniciativa en el marcador, trencant així els pronòstics de la càtedra. El rest de Benidorm espentava des de la seua parcel·la i aprofitava a la perfecció la feta de dau per davant, amb l´esquerra, mentre que el mitger confirmava que es troba en un moment dolç i dirigia la vaqueta amb criteri al lloc on més mal podia fer als rivals. I al cap de poc agafaren un avantatge de dos parcials que mantingueren fins al 30-40.

A continuació van canviar les tornes. L´equilibri es mantenia en el nivell però va arribar la igualada a 40 perquè Puchol II va fer un pas endavant i va contagiar del se bon fer a Monrabal, que tenia més presència en atac, a més amb gran efectivitat.

A partir d´ací, la partida, que quasi se´n va anar a les dues hores de durada, va pujar un grau en la seua excel·lència. Els jocs eren interminables però pareixia que passaven en un sospir per la bellesa de les accions dels quatre pilotaris, que de tant en tant necessitaven parar per a agafar aire perquè l´esforç estava sent màxim.

I va arribar el desenllaç, que resulta enganyós. Puchol II i Monrabal foren justos guanyadors per ser més regulars. Però Pere Roc II i Jesús feren mèrits per, almenys, aconseguir un punt. De fet perderen dos jocs amb val net i val i quinze.