El trinquet de Bellreguard ha completat este cap de setmana un mes. Quatre partides de la nova etapa de canvis en la gestió de la sessió estel·lar dels dissabtes. La satisfacció en la nissaga El Zurdo, que regenta el recinte, és total, per la resposta no sols del públic sinò també dels pilotaris.

La fórmula utilitzada és, llevant d’alguns detalls, similar a la que Pelayo va idear des que el mecenes de la pilota, José Luis López, va adquirir la ‘Catedral’. El més significatiu és que la puntualitat és britànica, no hi ha parades per a travessar i els jugadors tenen prohibides les propines per a no estar pendents de les apostes. En contraprestació reben el vint per cent dels beneficis.

Segons explica Emilio Peris fill, el nou sistema ha sigut beneït pel públic, que ha augmentat en les quatre sessions. El sistema de triatge rotatori de pilotaris en la modalitat de raspall impedeix convocar cada setmana a les principals figures. Però fins amb els cartells més normals, el nombre de gent congregada ha estat major que en les setmanes anteriors al canvi.

La motivació dels pilotaris també ha variat. En la presentació d’esta nova etapa estigueren presents la gran majoria dels professionals. I referents com Moltó i Coeter II assenyalaven que el seu col·lectiu necessitava incentius perquè s’havia caigut en la rutina. «Ells volen eixir i començar a pegar punyades i no estar pendents de si ha vingut este o aquell postor per a pegar la ‘cabotà’. Ara es poden centrar exclusivament a jugar i això repercuteix en el nivell de les partides», comenta Peris. A més està la seua implicació, en este cas pensant i confeccionant partides i desafiaments que siguen atractives. El primer s’hauria d’haver jugat el dia 25 però es va anul·lar per la baixa per lesió de Moltó. Ara hi ha un nou previst. El mateix Moltó s’enfrontarà a soles contra dos rivals. Encara falta concretar data.

La presència més gran de públic també ha suposat la incorporació de cares noves. Emilio Peris posa com a exemple el testimoni d’un aficionat. «Em comentava que abans no era capaç de convidar a ningú a anar al trinquet doncs no sabia quan podria eixir perquè algunes vesprades s'allargaven massa. Però amb estos canvis ha vingut tots els dissabtes, sempre acompanyat. Això és el més important, fidelitzar a la gent, que estiga còmoda i gaudisca d'un gran espectacle».