La configuració de la segona edició de la Copa Diputació de València de raspall hauria d’haver vist la llum la setmana passada. Però s’ha retardat perquè l’organització dubtava entre la participació de huit o sis equips. Finalment s’ha optat pel menor nombre de formacions. Això implica que es quedaran fóra pilotaris de nivell però també s’aconsegueix que el potencial de les parelles siga superlatiu.

Com en la Copa d’escala i corda, que va començar el passat divendres, els participants han sigut distribuïts en dos grups, en este cas de tres, perquè en la competició de l’aire sí juguen huit equips. En el Grup A estaran Moltó i Tonet II, Moncho i Sanchis així com Ricard i Coeter II. El B està compost per Ian i Canari, Punxa i Roberto i per Sergio i Alberto.

La competició començarà el dissabte 18. En cada grup es completaran tres partides i els dos equips amb millor puntuació accediran a les semifinals. Assenyalar els possibles candidats a quedar-se fóra en esta garbella, seria una gosadia. Totes les parelles tenen alguna primeríssima figura o algun component en un moment de forma excepcional.

Les quatre parelles que continuen endavant jugaran unes semifinals innovadores. En lloc de les clàssiques eliminatòries amb el millor de cada grup contra el segon classificat de l’altre, tots disputaran una nova lliga, ara de sis partides. I els dos amb major puntuació accediran a la final, que serà a partida única. El títol es decidirà el 16 o 17 de juliol. La data concreta es farà pública en pròximes dates amb la resta del calendari. La Copa visitarà els trinquets habituals en l’oferta professional del raspall, cas de Bellreguard, Oliva, La Llosa de Ranes, Genovés, Piles, Xeraco, Villanueva de Castellón, Castelló de Rugat, Dénia i Xàbia. Però sorprén que Guadassuar no siga una de les seus.

La competició tindrà absències destacades i obligades per lesió com la del vigent campió, Waldo, a més de Marrahí i Guille. Moro és un altre dels absents però per decisió pròpia. En la passada Lliga, el mitger de quaranta-cinc anys va anunciar que renunciava a les cites de llarga durada per a centrar-se en el dia a dia i els trofeus curts.

Pel que fa a la Copa Diputació de València en la modalitat d’escala i corda, el trinquet de Guadassuar acollirà demà dimecres la tercera jornada, segona del Grup A. De la Vega i Javi s’enfrontaran a Marc i Dani.

Vercher és baixa en el Trofeu Filósofo per una malaltia

Una de les grans atraccions de la cinquena edició del Trofeu Filósofo de raspall, que es disputa íntegrament en el trinquet de Piles, era veure en acció al jove rest local, Vercher, amb les figures consagrades. Però no podrà ser perquè el campió individual sub18 i de la Lliga Juvenil serà baixa per gastroenteritis.

Pepe serà el substitut en la semifinal programada per a esta vesprada i en companyia de Sanchis i Néstor s’enfrontarà a Moltó i Brisca. El pronòstic és totalment incert. La parella compta amb el pilotari més determinant del raspall i amb un dels mitgers més poderosos. Però per a poder el de Sanchis, que a més juga en trio i amb pilotaris amb molta fam de triomf. I és que Pepe vol recuperar el seu lloc en l’elit i Néstor consolidar-se entre els millors.

La sessió començarà amb la semifinal del torneig de segona categoria. Nalda i Pau jugaran contra Montaner i Raúl de Genovés. Els dos títols es decidiran el divendres vinent. En la final de segona esperen rivals Badenes i Leandro mentre que Sergio i Coeter II són els classificats per a l’absoluta.

El trinquet d’Oliva, que té el seu dia de partida el dimarts, no obrirà hui les portes en un detall de solidaritat amb el trofeu per a no disgregar als aficionats del raspall.