La Copa President de la Diputació de València es trasllada hui fins al trinquet de Guadassuar, on la parella de Xàbia Marc i Dani jugarà contra la representativa de la ciutat de València amb De la Vega i Javi. Especialment atractius es presenten els duels entre línies amb dos dels joves escaleters que tenen més possibilitats de convertir-se en figures i dos referents en la posició de mitger de característiques totalment diferents.

De la Vega i Javi afronten la segona de les tres partides que ha de completar cada equip en esta fase inicial. Els de València van debutar en la jornada inaugural del passat divendres a Sueca i oferiren un recital contra Giner i Félix (60-30). El més destacat va ser Javi. Era el que tocava, doncs el de Massalfassar és la figura consagrada i deu assumir la responsabilitat. Totes les pilotes que soltava eren mortals de necessitat. També va fer de ´pare´ del debutant. Sempre va estar pendent del xaval d´Almussafes per a guiar-li.

La gran actuació de De la Vega va sorprendre, a mitges. El més normal és que, amb solament dèsset anys, haguera acusat la pressió d´estrenar-se en tan rellevant competició. Però ell estava tranquil i va jugar com si es tractara d´un dia normal, d´una de les primeres partides reservades als juvenils. I va desplegar tot el seu repertori tècnic amb l´excel·lent domini que té de les dues mans.

Marc i Dani s´estrenen hui. L´escaleter és altre dels debutants en la Copa i, com De la Vega i Giner, està acompanyat per un referent de la vaqueta. Ara bé, el de Monserrat porta un important bagatge darrere i ha demostrat que està preparat per a afrontar el repte.

En el passat Circuit Professional va entrar com a reserva en diverses partides, alguna de vital importància, com la semifinal disputada en Vilamarxant on va substituir al després campió, Miguel. Eixes bones actuacions l´han obert la porta de trofeus curts posteriors com el Mixt Masymas, el Primavera de Guadassuar o l´Universitat de València, en el qual va conquistar el títol.

Davant, Dani és un dels vigents campions juntament amb Miguel. Conillet completava l´equip en l´anterior edició de la Copa però el punter no participa enguany pel canvi en la configuració de les formacions, totes parelles.

La seua presència li dóna un punt de distinció al campionat. Hui que la gran majoria de mitgers basen el joc en la força, el de Benavites és el representant de la vella escola, dels pilotaris que alcen al públic per la manera de dominar la pilota i de dibuixar el colp.