Marc, Dani, De la Vega i Javi són mereixedors d’un monument. Perquè jugar per parelles durant més de dues hores, amb galeries prohibides, amb la intensitat i encert que ho feren els quatre ahir en Guadassuar, no està a l’abast de qualsevol. La cita era amb motiu de la tercera jornada de la Copa Diputació de València i la partida es va resoldre a favor de l’equip de Xàbia, és a dir, Marc i Dani, pel tanteig de 60-45.

La d’ahir és una bona mostra de la injustícia de l’esport, on solament pot guanyar un. A Guadassuar, els mèrits van ser totalment parells, com els jocs, replets de jugades de manual i la gran majoria amb val per als dos costats i finalment decidits per xicotets detalls.

Marc va estar incommensurable. Primer va ser una muralla que sempre tornava la vaqueta, per a després agafar la iniciativa en el seu equip, això ja en el tram final, quan Dani no es prodigava amb tanta assiduïtat pel desgast físic. Això no vol dir que el de Benavites desapareguera, ni de bon tros. Simplement va seleccionar els colps per mantenir-se igualment desequilibrant.

Enfront, De la Vega era una delícia, un mos per a paladars exquisits per la naturalitat amb la qual resolia totes les situacions complicades. I també va tindre temps per a atacar, encara que Javi va ser més protagonista en esta faceta. El de Massalfassar soltava bombes i es menejava de costat a costat del trinquet amb una rapidesa impròpia d’un gegant de quasi dos metros.

La següent parada de la Copa Diputació de València tindrà lloc en la nit de demà en el trinquet de Dénia. En partida corresponent al Grup B, Miguel i Salva jugaran contra Francés i Santi. Els dos equips afronten la seua estrena en la competició, que està tenint un inici immillorable.