En plena campanya electoral, la pilota valenciana ha pegat «esclafit», però «no un esclafit com el que van prometre en l'anterior campanya. Va pegar esclafit però per altres motius». Són paraules del President del comité professional de pilota valenciana, José Luis López, ahir en la roda de premsa que la Federació va convocar per a denunciar la situació econòmica que viu este esport. «Una situació límit, greu», va afegir.

La pilota valenciana es sent manipulada. «Tan sols se'n recorden de nosaltres en campanya electoral.

Vénen a fer-se la foto i se'n van. Tot promeses, però res de res, els polítics d'abans i també els que estan ara», va assenyalar el President de la Federació de pilota valenciana, José Daniel Sanjuan:»I sí, la política s’aprofita de la pilota, qué s’ho pregunten a Paco -El Genovés- en l’última campanya».

Reunir-se amb Ximo Puig

El President de la Federació de Pilota també va anunciar que al llarg d'esta última setmana ha demanat en dues ocasions poder reunir-se amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, però «de moment, encara no han contestat'. La seua intenció és fer-li arribar a Ximo Puig la situació d'angoixa: 'Fer-li veure en quina situació estem i a més presentar-li propostes com entrar dins de la Llei de Mecenatge esportiu i la necessitat d'invertir als mitjans de comunicació i tindre prompte una televisió pública on la pilota tinga molta presència».

Les subvencions de l'any 2015 pujaren a 420.000 euros bruts. Enguany eixa xifra pujarà fins als 467.000, gràcies a l'increment del pressupost de la Diputació de València, si bé 'tan sols està signat el conveni amb la Diputació de València. Falta signar els convenis amb les diputacions d'Alacant i Castelló i també amb l'Ajuntament de València i les Corts Valencianes'. Així i tot, com assenyalava Sanjuan: «Les subvencions arriben tard i estem pagant les nòmines amb diners del préstec. Si les del 2016 estan per firmar, quan arribaran els diners?'. Segons els càlculs de pròpia Federació de Pilota farien falta uns 325.000 euros més a l'any per a poder resoldre el tema econòmic del món professional. I no és molt demanar». Els pilotaris no descarten fer accions, com la vaga o manifestar-se. Fageca va dir: «així no és pot viure d'una manera tranquil·la i normal». Genovés II va fer autocrítica: «Hem perdut molts anys barallant-mos entre nosaltres. És moment d'estar units, fer un canvi de model. Tan sols vull que els meus fills estiguen orgullosos que el seu pare era pilotari, però amb la situació actual comence a tindre, fins i tot, vergonya de ser pilotari».