La roda de premsa del passat dissabte protagonitzada pel president de la Federació, Daniel Sanjuán, i el mecenes i president del Comité federatiu de professionals, José Luis López, ja està tenint conseqüències. I és que els pilotaris professionals de l´escala i corda han emés un comunicat per a fer pública la seua visió de la complicada situació del col·lectiu.

Els jugadors es manifesten molests i assenyalen estar d´acord en el fet que falta ajuda econòmica i que els tràmits siguen més àgils. En este sentit cal recordar que les institucions estan pagant enguany les subvencions de l´any passat i que solament la Diputació de València ha signat un nou conveni. La resta s´han acordat de paraula i per tant no es sap quan es cobraran.

Però els pilotaris miren a llarg termini i aposten per ser autosuficients i no dependre del finançament públic. És per això que consideren que és més prioritari «un canvi de model en la pilota i tota la seua estructura. Fan falta ferramentes, participació per part de tot el món de la pilota, professionalització de la gestió i no sols dels jugadors per a dinamitzar el projecte i un suport ferm, segur i sincer per part del nostre govern», diu el comunicat.

En el seu comunicat, els pilotaris també descarten la possibilitat de penjar els guants d´una manera imminent com a mesura de força. «Volem desmentir els rumors de vaga en estos moments perquè volem respectar la Copa President de la Diputació de València. Una vegada finalitzada valorarem quina és la millor postura», expliquen. Per últim, abans de desitjar que la situació actual servisca com a tret d´eixida per «construir un futur digne per al nostre esport», el comunicat puntualitza que en una publicació es feia menció fa pocs dies a jornals superiors a 2.000 euros mensuals quan la mitja és de 940 bruts.

Pel que fa als professionals del raspall, este diari es va posar ahir en contacte en diversos jugadors. Tots asseguraren que no s´ha secundat el comunicat perquè, tot i que es poden compartir aspectes, la situació del col·lectiu és inclús més precària que el de l´escala i corda. A partir d´ací, ningú va poder assegurar si en els pròxims dies es farà una cosa pareguda des del raspall. Fins i tot, alguns es mostraren contrariats i crítics per la falta de coordinació i implicació.