Ja es coneixien els equips i ara s´ha fet públic el calendari de la segona edició de la Copa President de la Diputació de València en la modalitat de raspall. El trinquet de Dénia acollirà el divendres la jornada inaugural amb la partida que enfrontarà a Sergio i Alberto contra Punxa i Roberto.

La reducció en la duració de la competició l´ha convertit en, sobretot, intensa. En la fase inicial, les sis parelles participants formen dos grups i en cadascun es jugaran tres partides, dos per equip. En acabar, l´últim classificat de cada grup serà eliminat i els dos restants accediran a les semifinals.

El fet que la fase final es dispute amb el format de lliga hauria de garantir sis partides del màxim nivell. I és que amb solament sis equips en lliça la presència en esta edició ha estat reservada als raspadors més determinants del moment, al millor de cada casa. I com que les dues parelles menys competitives hauran dit adéu, cada confrontació serà una final anticipada. De fet, la partida que valdrà el títol serà una reedició d´alguna de les completades en esta ronda.

El trinquet de Bellreguard s´ha guanyat ser la seu de la final mitjançant una subhasta. Els recintes interessats feren una proposta econòmica i la més alta ha sigut la realitzada per la gestionada per la nissaga El Zurdo.

En la Copa, a diferència de la Lliga, s´ha optat per la final única. La majoria dels pilotaris consideren que és més justa la fórmula del millor a tres però també hi ha que prefereixen la màgia del cara o creu. La premissa és que les sis parelles estiguen anivellades i que tinguen les mateixes opcions de victòria. Sembla que el comité organitzador ha encertat en la configuració i a priori no es veu ningú que siga evidentment superior a la resta.

En el Grup A sí que es podria assenyalar a Moltó i Tonet II com una parella favorita. Però per la presència del campió individual, que sempre compta en tots els pronòstics, independentment del company. Segur que al de Barxeta no l´ha incomodat l´adjudicació de Tonet davant. Tot i la seua joventut, el de Genovés ja és un fixe de les competicions més importants i està cridat a convertir-se en un dels millors en la seua posició.

Escala i corda

La Copa en la disciplina per dalt corda, amb huit equips i un sistema de competició distint, ha arribat a l´equador de la fase regular. Puchol II i Monrabal aconseguiren el dilluns la primera plaça de les semifinals. La següent partida es jugarà el divendres en Murla on Giner i Félix s´enfrontaran a Marc i Dani. Els derrotats tindran molt complicat accedir a la fase final.