En la seua trenta-dos edició, la Lliga a llargues, que té el seu espai natural en la província d´Alacant, s´ha obert també a la de València on s´ha creat un grup de cinc equips que participen en la màxima categoria. Un d´ells, el del cap i casal, podria certificar este cap de setmana la classificació per a les semifinals. La formació de València-Pelayo, composta per il·lustres del trinquet com Tino, Pedro, Pedrito i Peluco i per joves que apunten a figura, cas dels germans Martí, va concloure la lliga regular amb una trajectòria quasi immaculada, amb solament una derrota. Tot i la seua supremacia, cal destacar també el nivell que han exhibit els altres equips, Alfara del Patriarca, Borbotó, Nàquera i Godella.

El campió del grup valencià es juga la passada a les semifinals contra el quart classificat d´Alacant, La Vila Joiosa, en eliminatòria que es disputa a anada i tornada.

La primera partida es va completar el passat diumenge en el cèntric carrer de Cavallers de València, on cada setmana es congreguen més aficionats, turistes i curiosos per a veure com es juga a ratlles, la disciplina mare de la pilota valenciana, per ser la més antiga. Els locals es van imposar pel tanteig de 10-6. Per tant, l´equip de València està a set jocs de les semifinals. El resultat és encoratjador però ni molt menys definitiu perquè ara s'ha de jugar en territori enemic, en un carrer que és molt favorable als de casa i desconegut per als visitants. Però solament el fet de qüestionar la supremacia dels grans dominadors de les llargues ja és un fet fart destacable. L´equip que continue endavant disputarà les semifinals contra el líder destacat de la competició alacantina, Parcent.