La Copa Diputació de València de Raspall comença demà en el trinquet de DéniaCopa Diputació de València de Raspall trinquet de Dénia. Però serà el dissabte a Bellreguard quan Sanchis, campió de l’any passat amb Waldo, que no participa per lesió, iniciarà la defensa del títol. El de Montesa arriba molt motivat a la cita. Aprofitant el seu gran moment de forma, vol tornar a ficar el seu nom en el quadre d’honor i de pas tancar una temporada perfecta doncs també ha sigut el guanyador de la Lliga.

Esta segona edició arriba amb canvis en la configuració dels equips i del sistema de competició. Estes variacions, segons Sanchis, fan que la competició siga «interessant per distinta. M’agraden les novetats i pense que pot ser una bona manera d’atraure públic perquè estàs donant un producte nou».

El mitger valora molt positivament que tots els equips siguen parelles. Pensa que és més just. «Una parella, encara que estiga molt bé, sempre ho té mal contra un trio. Són tres tapant buits i juguen menys condicionats. Quan ens enfrontem dos contra tres, el rest de la parella ha de centrar-se molt a anul·lar al punter», diu.

Quant al format, el pilotari considera que la reducció del nombre de partides obligarà als equips a donar el màxim nivell. No hi haurà respir. «El marge d’error s’ha reduït al mínim i qui tinga un mal dia és molt probable que ho pague quedant-se fora. Tots haurem d’estar molt concentrats», explica.

Pel que fa al seu equip, Sanchis està més que satisfet per formar al costat de Moncho. «El conec des de fa anys i tenim bona sintonia. No és un rest tan poderós com Moltó o Sergio però és dels que millor saben llevar la pilota als rivals i fa jugar al punter, el qual és perfecte per a mi». A més, el mitger vol assumir responsabilitats, com ha succeït en la passada Lliga de raspall. «M’agrada tindre més presència. Amb Waldo he guanyat una Lliga i la Copa de l’any passat i va ser un honor. Però jo estava, diga’m, en un segon plànol. És normal, perquè ell és un grandíssim jugador i era la figura. Però el títol aconseguit amb Ricard i Sanchis m’ha sabut millor perquè he tingut major protagonisme».

Reivindicatiu

Ara que és rabiosa actualitat el crit d'auxili realitzat pel món de la pilota, demandant a les institucions major implicació i agilitat, calia preguntar l'opinió d'un dels millors professionals del raspall. «Estic d’acord amb exposar públicament la complicada situació que estem vivint. El tancament de Canal9 i la desaparició de patrocinis com el de Bancaixa han fet molt de mal. Però tos hem de tindre el mateix tracte. Qui més ho han notat són els pilotaris de l’escala i corda perquè tenien més suport en este sentit. Hem d’anar tots els jugadors de la mà però el retorn ha de ser el mateix en les dues modalitats».

«Ens ha tocat el grup de la mort»

Preguntat pels rivals del seu grup, Sanchis tira de símils futbolístics i el defineix com ‘el de la mort’. Amb això, passar a la següent fase serà una tasca complicada. Però mirant la part positiva, el de Montesa creu que, si pot guanyar als dos equips, estarà capacitat per a superar a qualsevol que es trobe en la lligueta de semifinals.

Sanchis considera que el seu grup, o els equips que li han tocat en sort en la contra, són els més complicats perquè compten en les seues files amb els dos referents en les posicions de rest i mitger. «Moltó que torna a estar tan fort com sempre. I en l’altra parella està el Coeter II, que també és dels pilotaris que guanyen partides. Solament cal veure el currículum dels dos i que han jugat moltes de les finals més importants dels últims anys», comenta.

Moncho i Sanchis debutaran el dissabte en el trinquet de Bellreguard contra Moltó i Tonet II. El recinte li agrada molt però reconeix que també és una plaça favorable per al campió individual. La segona partida, amb Ricard i Coeter II enfront, la disputaran el dilluns en Villanueva de Castellón. A Sanchis el preocupa jugar en casa de Ricard, company seu en la passada Lliga.