Per segona setmana consecutiva, el Consell ha aprovat un conveni que busca garantir el futur i la consolidació de l’esport autòcton. El del passat dia 17 i com va explicar este diari, suposa la creació de la Càtedra de Pilota, encomanada a la Universitat de València. Ara s’ha donat llum verda al fet que la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport destine 95.000 euros a la Federació per a sufragar el programa Pilota a l’Escola 2016.

Es tracta de dues actuacions de gran importància en les tasques de difusió, formació i investigació. En el present curs i pel que fa a Pilota a l’Escola, 321 centres educatius han rebut la visita d’un bon nombre de primeres figures, en actiu i retirades, que han realitzat sessions teòriques i pràctiques.

El col·lectiu de professionals també esperava que en el passat ple del Consell s’aprovara el conveni per al pagament dels 125.000 euros promesos per la Generalitat. Des de fa mesos, els pilotaris cobren les seues nòmines dels diners avançats per José Luis López. Però la pòlissa està quedant-se sense fons.