La coincidència horària entre les partides de pilota i el partit de futbol de la selecció espanyola ha provocat la suspensió de les partides anunciades hui als trinquets de la Pobla de Vallbona i Borriana. A la Pobla s'esperava la tornada de Fageca després de nou mesos lesionat del colze. Vicente del Bosque ha decidit que Ismael haurà d'esperar uns dies més, almenys, fins divendres, on Fageca s'anunciarà al trinquet de Vila-real. Però si Espanya guanya esta vesprada jugarà també divendres.

La mesura no ha agradat a part de l'afició, però l'empresa, trinqueters i jugadors han considerat que era el més apropiat. Així i tot estan buscant-se solucions per a divendres. Si tornara a coincidir podria variar l'horari de les partides.

Fageca s'ho pren amb filosofia: «Després de nou mesos, té igual quatre dies més», si bé reconeix que tenia moltes ganes de tornar: «Tinc moltes ganes de jugar. Ha sigut molt de temps i vull recuperar la dinàmica de sempre». Afirma que de la lesió i operació ja està recuperat, però: «Encara tinc molèsties. És un dolor que puc suportar, no em limita, i m'han dit que és normal i que passarà un temps fins que desaparega. Diuen que és un dolor que anirà a menys».

La lesió de Fageca, 'epitrocleitis o colze de golfista' és prou comú als pilotaris, per eixample Grau també la va patir. Així i tot Fageca reconeix que no ha sigut fàcil: «Hi ha moments complicats que el cap no para de pegar botes. Fins i tot molts dies pensava si tornaria a jugar. Pensava que no tornaria a jugar, però, per sort, ara ja ha passat el pitjor».

Ha passat el pitjor gràcies a la seua voluntat. Des del primer dia, després de l'operació, Fageca va treballar, a entrenar dur. No ha desaprofitat estos nou mesos, de fet li ha tret profit. Junt al seu treball amb els alumnes del Cespiva, també: «He treballat molt i crec que he millorat prou l'esquerra i, fins i tot, m'ha casat!». Això sí, es va quedar sense les vacances dels novençans. Fageca tan sols volia recuperar-se. Ara: «A recuperar-me del tot, a gaudir de les partides d´este estiu i espere arribar amb forces i garanties al campionat individual. L´objectiu és jugar l´Individual, però sols si estic bé i veig que puc competir i donar guerra».