COPA D'ESCALA I CORDA 

Dues maneres d'arribar a la final

La Copa d´escala i corda aposta per les semis a cara o creu i la de raspall opta per la regularitat

28.06.2016 | 10:55
Autoritats, organitzadors i pilotaris, ahir en la seu de la Diputació de València.

Amb la màgia i la intensitat de la partida única, que no deixa marge d´error, o amb la justícia que atorga la regularitat d´una lligueta. Estes són les dues maneres d´arribar a les finals de les Copes en les disciplines d´escala i corda i raspall. Ambdues fases es van presentar ahir en la seu de l´entitat patrocinadora, la Diputació de València.

El camí cap a la final de raspall comença hui en Oliva. Segons el que apuntaven ahir els pilotaris, no hi ha un gran favorit. Es nomena a Moltó, per la seua condició de gran dominador del raspall, a Sanchis, per ser el mitger campió de la Lliga i trobar-se en un gran moment de forma i, a Ian i Canari, per la seua excel·lent trajectòria en la ronda prèvia. Però ara són tres partides per equip, hi ha més marge d´error i els quatre equips visitaran algun trinquet que els agrada especialment. Per tant, tots es veuen amb opcions si juguen el que poden.

<img alt="" src="/elementosWeb/gestionCajas/SPD/Image/2016//externas_20160628_105019_Baloncesto_222.jpg" style="width: 600px; height: 799px;" />

En les semifinals d´escala i corda s´ho juguen a una carta. Els contendents de Vilamarxant intercanviaren elogis. Uns destacaven la gran resposta que està tenint De la Vega en la seua estrena amb les primeres figures i la capacitat de Javi per a decidir partides. Els altres apuntaven al caràcter guanyador de Pere Roc II i als galons d´un mitger de l´entitat de Jesús.
En la semifinal de Massamagrell, Santi i Pere atorguen el favoritisme a Puchol II. Perquè el de Vinalesa és el millor rest amb l´absència de Soro III i perquè a Massamagrell juga amb els ulls tancats. Però avisen de les ganes d´arribar a la final, sobretot Santi, el que mai fa ruido però sempre respon. En la contra, Puchol II no es fia de les lloances i comenta que Santi i Pere estan capacitats per a guanyar a qualsevol.

La presentació va començar amb la diputada Isabel Garcia donant l'afecte que fa unes setmanes demanaven públicament el mecenes José Luis López i el president de la Federació de Pilota, José Daniel Sanjuán. Primer va agrair el treball dels pilotaris i de l´ens federatiu per mantenir viu l´esport dels valencians i tot seguit va assenyalar que continuaran al costat de la pilota.

Sanjuán va correspondre a les paraules de l´amfitriona: «Com diguérem en la roda de premsa, totes les institucions ens recolzen, però la Diputació de València és la més implicada i la que té més sensibilitat en fer les coses». Els números confirmen les paraules del president. És la institució que més diners destina a la pilota amb 420.000 euros, 242.000 dels quals van a parar al món professional.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine