Resulta complicat imaginar a Messi i Cristiano preparar junts un clàssic. O a Rossi i Márquez compartint dades de telemetria abans d’un Gran Premi. O a Mayweather i Pacquiao soltant els braços en el mateix quadrilàter els dies previs a un combat. Doncs en la pilota sí que passa que dos contraris aparquen la seua rivalitat fins al moment de jugar. El divendres, De la Vega i Jesús s’enfrontaran per a classificar-se per a la gran final de la Copa. I ahir, els dos pilotaris entrenaren junts en Alcàsser. En la sessió també va participar Santi, protagonista de la segona semifinal del diumenge a Massamagrell.

Els tres pilotaris assumien amb total normalitat la situació a l’hora d’explicar a este diari com s’havia tancat la quedada. La cordialitat era màxima i les bromes se succeïen en l’escala, on acabaven d’arreglar-se les mans. En un principi anava a ser un entrenament entre dos, Santi i De la Vega. Però el de Silla s’ho va comentar al seu germà i Jesús va demanar afegir-se. Cap problema.

Per a De la Vega i Jesús serà l’últim entrenament abans del cara a cara a Vilamarxant. Els dos volen estar frescs el divendres i al mateix temps evitar riscos innecessaris en els dos dies previs a tan important cita. Santi sí que tornarà al trinquet d’Alcàsser abans del diumenge, probablement el divendres de matí. El company de De la Vega, Javi, com que viu lluny, a Ontinyent, prepara la partida pel seu compte.

Quant a la resta de semifinalistes, cap dels equips es desplaçarà als dos trinquets que acolliran les eliminatòries perquè són sobradament coneguts en tractar-se de recintes habituals del dia a dia i de les competicions oficials. Monrabal explica que no serà necessari quedar abans del diumenge amb el seu company en el trinquet del Tio Pena. «Juntament amb Soro III, Puchol II és qui més juga a Massamagrell i jo també el tinc molt tocat». A més, Monrabal va ser requerit ahir per a ferir en l’habitual sessió del dimarts, partida que li va valdre per a preparar la seua actuació des de la pedra.

Pel que fa als rivals, Santi assenyala que el de Massamagrell «és un dels trinquets on em trobe més còmode». I com que Pere també se’l coneix de sobra, el de Pedreguer ha optat per preparar-se en el trinquet de Benissa, localitat on resideix. Esta vesprada realitzarà un simulacre de partida amb Pere Roc II, Héctor de Laguar i Ferrer de Llíber.