Hi ha dies importants per a qualsevol pilotari. Hui ho serà per a Tonet II, el nou xiquet de Genovés. Ho serà perquè comença la lliga de les semifinals de la Copa Diputació, un treball de graduació en este particular 'màster' que ha significat per ell jugar de mitger la Copa Diputació de València. No pot tindre millor escenari i millor company.

Tonet juga al seu trinquet, davant la seua gent, els seus amics i ho fa acompanyat per l'actual número u de la modalitat, Moltó, qui ha de ser el tutor perfecte que guie al xicon a fer-se gran, a ser llicenciat. Tonet no pot fallar. Ho té tot perfectament preparat, coneix l´escenari i, sobretot, és pilotari decisiu i valent. L'aprovat ja ho té per la seua trajectòria, però hui toca pujar nota fins a aconseguir l'excel·lent que suposaria arribar a la final.

Ara bé, davant tindrà uns avaluadors exigents, que no s'ho van a posar gens fàcil perquè ells també volen tindre el mateix premi, la final. Moltó i Tonet II s'enfronten a Punxa i Roberto. Un Punxa que ha recuperat el seu millor joc i un Roberto que ve de guanyar per segon any consecutiu la lliga per parelles. Altre jove amb molt d'ofici.

La partida serà a les 18:30 hores al trinquet blanc de Genovés, un escenari perfecte per a veure un duel de parelles jugant al raspall.

Per a les dues parelles serà la primera de les partides de la lligueta de semifinals, així que començar amb bon peu és fonamental.

Després de la partida de hui, Punxa i Roberto continuaran les semifinalsdiumenge a Xàbia.