Dues hores de partida, de dura batalla, de molt de jugar a pilota i després de capgirar el marcador i remuntar tres jocs en contra (40-55), Puchol II i Monrabal guanyaven la semifinal de Massamagrell i jugaran la gran final de la Copa Diputació de València el pròxim dissabte al trinquet de Pelayo contra Pere Roc II i Jesús.

Qui ho anava a dir quan Monrabal feia una falta de ferida i el marcador pujava a 40 per 55 a favor de Santi i Pere? El de Vilamarxant perdia els nervis i bramava al mig del trinquet. Semblava que la partida estava sentenciada.

Fins a eixe moment, Santi, gran dominador de pilota, i Pere ho estaven fent perfecte. Sempre havien dominat el marcador, però amb diferències mínimes. Com a molt dos jocs amb el 20 per 30. També és veritat que els rojos, Puchol i Monrabal, havien desaprofitat varies avantatges de val, però els més regulars eren els blaus.

Amb el 40 per 55 va aparèixer la figura de Puchol II per a serenar els ànims del seu company. Fent un dau perfecte els rojos sumaven el primer joc de la remuntada, 45-55. Monrabal tornava a tindre confiança gràcies a la tranquil·litat aparent de Puchol II. Tot el contrari que els rojos. Pere estava molt nerviós i va errar quatre pilotes en moments claus. Pot ser, el de Pedreguer també es va fer un poc de mal al jugar una pilota que li va obligar a entrar al vestidor uns minuts.

L´afició vinguda fins al trinquet del ´Tío Pena´, la gran majoria ´pucholfans´ anaven calfant-se a poc a poc i l´eufòria va esclatar amb iguals a 55. Després de remuntar, la victòria estava molt a prop.

L´últim joc el van jugar Santi i Pere al dau. Tragueren pilota nova per a intentar complicar-li els rebots a Puchol. Ho aconseguiren al primer quinze del joc, però res més. Puchol li va agafar la mida a la pilota nova al segon quinze i els blaus cada vegada estaven més nerviosos. Havien acariciat la final amb la punta dels dits, però les partides les guanya el primer a arribar a 60.

Així i tot, l´últim joc també va estar anivellat, ´a dos i lo altre´, però Puchol II i Monrabal no desaprofitaren el primer val que van tindre per a tancar la partida, la semifinal i la seua entrada per la porta gran a la gran final de Copa.

Amb esta, Puchol II jugarà la seua tercera final consecutiva en la Copa Diputació. Pelayo espera una gran final.