En un intens cap de setmana de pilota a la població de la Costera, tots els aficionats al nostre esport pugueren gaudir de partides quasi a qualsevol hora del dia, ja que es jugaren un total de huit finals. El programa de les finals va començar el dissabte matí, amb les corresponents a les de tercera i quarta femenina, on el club de Meliana es va alçar amb els dos trofeus de campió. En tercera davant el Beniparrell, i en quarta davant el debutant en la competició, Montserrat.

Ja per la vesprada aplegaven els plats forts del cap de setmana, com a primer la final corresponent a la categoria absoluta femenina, on Beniparrell s´emportava la seua tercera copa campió del torneig de manera consecutiva, en una partida sense dubtes per part de les germanes Puertes del Beniparrell, que no deixaven sumar ni un sol parcial a les seues rivals de Bicorp. Va tancar el dissabte la final de primera masculina, on tornaven a jugar Xeraco i Bicorp, a l´igual que en el 2014 i 2015. Cada equip comptava amb una victòria, tot i que l´històric es favorable als de la Safor, que sumen un total de 16 copes a les seues vitrines, pero el rival a batre en els útlims anys son els de la Canal de Navarrés, que amb Armando, Victor i Borja han aconseguit un equip molt fort en totes les seues línies. Tan fort, que nomes varen permetre anotar dos jocs als seus rivals. En el carrer Mestre Hernandez els jugadors del Bicorp varen doblegar a l´equip de Xeraco en la final absoluta. Ara els queda esperar al pròxim autonòmic de trinquet, on el Xeraco es pot defendre millor, ja que els guanyadors del dissabte tenen molt més clar el joc de raspall al carrer.

El diumenge de matí es va repetir la mateixa situació que el dissbte, guanyant un club les dues finals disputades. El club de la Vall (Alcantera-Carcer) va emportar-se les copes de campions de quarta i tercera masculina, davant Oliva i Rafelbunyol, respectivament. Per la vesprada Beniarbeig-Verger i Moixent oferiren la partida més disputada de totes, corresponent a la final de segona femenina. I es que en l´últim joc de la partida, i amb el 35 iguals en el marcador, es varen succeir fins a onze "vals" per a acabar, aconseguint fent l´últim quinze de la partida les jugadores de la Marina.

El tancament de la present edició del torneig va correr a càrrec de la final de segona masculina entre Oliva i La Vall, on els de la Safor es varen venjar de la derrota patida pels seus companys pel matí i s´enportaren la última copa de campions en joc. Les autoritats que lliuraren els trofeus als finalistes de la competició al llarg del cap de setmana varen ser l´alcalde de la seu de les finals, Pere Revert, el regidor local d´esports, Juan Sanchis Cabanes, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, el vicepresident de raspall, Armando Mercé, així com els alcaldes de les poblacions finalistes d´Alcantera del Xuquer i Bicorp, i els regidors de Xeraco i Moixent, juntament amb Paco Cabanes ´Genoves´, mite del nostre esport.

Es presentaren les finals de El Corte Ingles de trinquet

Després de cinc mesos de competició els més de cinquanta equips participants en les categories de trinquet del Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, disputaran les seues finals el pròxim cap de setmana en el trinquet de Torrent.

L´acte oficial de presentació de les finals de trinquet es va celebrar ahir dilluns, en el Centre Comercial de El Corte Inglés en l´avinguda de França de València, on varen acudir tots els equips finalistes, així com representants dels seus ajuntaments i la regidora d´esports de Torrent, seu de les finals, per a fer-se les corresponents fotos oficials i recollir les samarretes amb les quals jugaran les finals.

En el cas de la màxima categoria els contrincants seran les formacions d´Almussafes, amb Luis, Dani, Adrià i Moises com a components, i el Torrent A, que formarà amb Natalio, Manuel i Oscar, que jugaran la seua partida el diumenge 10 de juliol per la vesprada en el trinquet de Torrent. Es dona la circumstància que els dos equips varen eliminar a la Pobla A i B en semifinals, de manera que el club del Camp de Turia s´ha quedat sense representació en una final per a la que habitualment tenia representació. En la divisió de plata serán les primeres formacions dels clubs de Manises i Onda les qui lluiten per la copa de campió el dissabte per la vesprada.

D´entre Juan, Chenoll i Luis del Manises i Jordi, Paco i Jose Luis d´Onda, els que millor s´adapten al trinquet de Torrent, que torna a acollir les finals després de ser seu el 2015, tindrà molt de treball fet. Per últim, en tercera categoria, el club torrentí està d´enhorabona, ja que dos dels seus equips han aconseguit aplegar a la final, amb el que es viurà un apassionant derby entre les lloses del recinte de l´Horta Sud, previ a la final de primera.