La Copa President de la Diputació de València es va traslladar ahir fins al trinquet de Xeraco per a la disputa de la quarta jornada de la lligueta de semifinals. L’equip de Barxeta de Moltó i Tonet II va superar per 25-10 al representatiu de Xàbia on Vercher va entrar com a substitut de Moncho en companyia de Sanchis.

Moltó i Tonet II van ser molt superiors, principalment al dau. El rest de Barxeta espentava sense trobar massa opció enfront i el mitger de Genovés tancava el quinze amb la solvència que ve demostrant en els últims mesos. Els dos colpejaven amb contundència i la pilota sempre anava amb criteri.

Al contrari, no va ser el dia de Vercher i Sanchis. El jove de Piles ho intentà i tingué moments de protagonisme, sobretot amb la treta en el seu poder. Però en l’intercanvi de colps es va veure superat pel campió individual. Tot i això s'ha de reconéixer la voluntat i esforç per fer-ho bé. Davant, Sanchis, va deixar ràfegues de la seua qualitat, però el líder de l’equip va estar irregular. Amb això, la partida es va resoldre en poc més de mitja hora.

Este resultat té dues conseqüències immediates: Moltó manté les opcions de classificar-se per a la final mentre que Moncho i Sanchis estan descartats tot i que encara tenen una partida més per davant. En la lligueta, això sí, queden dues confrontacions que seran decisives per a concretar el cartell de la final que es jugarà el dissabte 16 a Bellreguard.

La penúltima parada de les semifinals tindrà lloc el divendres en el trinquet de Piles on Moncho i Sanchis diran adéu contra Punxa i Roberto, que són els líders de la classificació amb 5 punts. La victòria o sumar un punt seria sinònim de classificació per a Punxa, que a més juga en sa casa.

Solament podria quedar-se fora de la lluita pel títol en cas de perdre per 25-10 o menys. En eixe cas dependrà del que passe en la sisena i definitiva partida de les semifinals. Per a Moncho i Sanchis la motivació serà acomiadar-se de la competició per la porta gran.

Fin de fase

El trinquet de La Llosa de Ranes tancarà el dissabte la ronda en curs on Moltó i Tonet II es veuran les cares contra Ian i Canari. Serà una confrontació a cara de gos. I si bé s'ha d'esperar a conéixer el resultat del que passe primer a Piles, el més probable és que l'opció siga que el guanyador passe a la gran final i que el derrotat es quede fóra.

El que no es pot negar és que el canvi de format ha donat resultat perquè a estes altures hi ha tres equips semifinalistes amb opcions i la possibilitat que la classificació per a la final es decidisca per jocs. El fet que els equips siguen tots parelles també ha contribuït que la igualtat siga màxima.