TORNEJOS

Ja arriven les finals de El Corte Inglés i d'Individual Galotxa

Les competicions es disputaràn en les localitats de Torrent i Almenara

07.07.2016 | 14:59

El pròxim cap de setmana hi haurà finals de la modalitat en Torrent, de El Corte Inglés en trinquet, i en Almenara, de l´Individual de galotxa.Tant dissabte com diumenge, el trinquet de Torrent acollirà de nou, després de ser la seu de les finals del torneig del 2015, les finals de les categories de trinquet del Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés.

En la vesprada del dissabte 9 de juliol es disputarà la final de la divisió de plata, entre les primeres formacions dels clubs de Manises i Onda. Tant els jugadors de l´Horta Sud com els de la Plana Baixa ja han jugat finals en el recinte torrentí, i dissabte jugaran a les 18:30 hores. Previament a ells es farà una partida de raspall adaptat en cadira de rodes, en la qual participaran els millors jugadors de pilota adaptada. Ja el diumenge les finals de tercera i primera es jugaran a partir de les 17:30 hores, quan començarà la final-derby de tercera, en la que els dos equips de Torrent classificats per a la mateixa oferiran una completa festa entre les parets del seu trinquet municipal.

El tancament de la competició en la seua vessant de trinquet el donarà la final de primera. En ella seran Torrent A i Almussafes els que lluiten per la copa de campió absolut del torneig. De bon segur els assistents tindran una bona partida, ja que en la lliga regular els jugadors torrentins guanyaren en la partida jugada com a locals davant l´Almussafes nomes per dos jocs de diferència.

Tot preparat per a que el carrer de pilota d´Almenara, on tindran lloc les partides el diumenge 10 de juliol, i que ja coneix als finalistes de la cinquena edició del torneig, puga donar una exemplat imatge d'ambient i organització de les finals del Campionat Autonòmic Individual de Galotxa.

Pel matí s´obrirà la jornada de les finals amb la corresponent a la categoria de tercera B, entre Salva i Vicent del club del Marquesat, habitualment companys d'equip però rivals per un dia lluitant pel títol. Completarà la sesió matinal la partida entre Joan del CPV Tamborí de Valencia i Chenoll de Manises, un dels jugadors que més participa en les competicions individuals del joc per dalt corda, en la final de tercera A. Fede de Montserrat i Pere del Marquesat es jugaran el títol de plata en la primera de les finals de la vesprada, que tindrà lloc abans del colofó del torneig, la gran final de primera. L´actual campió, el jugador local d'Almenara, Juan Carlos ´Xato´, intentarà mantindre la corona de guanyador davant l´aspirant Pau del Marquesat.

El castellonenc haurà de fer valer la seua experiencia i el fet de jugar en casa, tenint en compte el joc a l'aire i la pegada que pot desplegar Pau, un jove rest de galotxa que juga de mitger a escala i corda, de manera que no es quedarà darrere esperant rebots si no que buscarà la pilota sempre que puga a l'aire, tal i com cal fer en totes les partides del mà a mà.

Cal destacar dos fets: si Juan Carlos aconseguira reeditar el campionat seria el primer en fer-ho en els cinc anys de vida del torneig; i la menció especial que mereix el club del Marquesat, que ha classificat a quatre jugadors per a disputar aquestes finals.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine