La passada nit de dimecres es presentava a la localitat de Parcent, a la Marina Alta, els finalistes d’aquesta edició del Trofeu Diputació d’Alacant, en el que s’enmarquen les lligues de Llargues i de Palma, i que supossa ja la 32 i 24 edició de cada modalitat respectivament.

L’acte de presentació comptava amb la presència de l’alcalde de Parcent, Màximo Revilla, el regidor d’esports Joan Ripoll, el Vicepresident de la Federació de Pilota i encarregat del Joc a ratlles, Vicent David Molines, així com Moisés Ballester, President del Club de Pilota de Parcent, i per descomptat amb representació de tots els equips finalistes. El proper cap de setmana es disputarà la totalitat de les finals, set partides entre dissabte i diumenge que faran que aquest cap de setmana Parcent siga l’epicentre de la pilota a nivel autonòmic. Una població que està present cada any en les lligues, tant de Llargues com de Palma i a més és habitual en les finals, i que enguany afegeix al seu historial la celebració de la jornada de finals en un incomparable marc com és el Carrer de Dalt de Parcent.

Pel que fa al tema esportiu, en la máxima categoria de llargues, repetirà el que ja ès un clàssic en les finals, el club de Benimagrell, amb els habituals Malia, Tato, Mario i Paco. També será protagonista principal el club de Parcent, que amb la incorporació de jugadors com Angel, Saxa i Giner, als habituals Germán, Iván, etc., aconsegueix enguany arribar a la final, a més, després d’haver fet una magnífica lliga quedant primer de la mateixa, inclós han sigut protagonistas de la última partida al Carrer Cavallers de València d’aquesta edició, partida en la que van ser rebuts pel President de la Generalitat. Agost és altre dels clubs protagonistes en els últims anys, actual campió de primera de palma, tindrà oportunitat enguany també de reeditar el títol aconseguit l’any passat, la seua marxa enguany ha sigut impecable, i s’enfrontarà a Tibi en la final, reeditan així la final de l’any passat.

L’equip de Xixona disputarà la final de segona categoria de llargues front al de Benidorm, amb moltes coses en joc, entre d’altres, l’ascens a la máxima categoria. Els protagonistas de la final de segona categoria de palma seran les formacions de Sella B i Benimagrell. Un altre equip de Parcent disputarà la final de la tercera categoria de llargues, en aquest cals front a l’històric club de Murla. Top Recambios Castells i Benifallim es disputaran el títol en la tercera categoria de palma, mentre que Murla i Benidorm protagonitzaran la final de la categoria juvenil, en mostra de com treballen la pedrera.