La Copa President de la Diputació de València en la modalitat de raspall concretarà entre hui demà el cartell de la gran final amb la disputa de les dues últimes partides de la lligueta de semifinals. Esta vesprada, el trinquet de Piles acollirà la confrontació entre la parella d’Alzira de Punxa i Roberto i la ja descartada de Xàbia amb Moncho i Sanchis.

Punxa i Roberto són virtuals finalistes. O almenys qui més opcions tenen de classificar-se entre els tres aspirants. Amb sumar tres jocs els bastaria. Inclús perdent per un resultat més folgat del 25-15 continuarien tenint possibilitats però haurien d’esperar a conéixer el desenllaç de la darrera partida de demà en La Llosa de Ranes. D’acord a com està transcorrent la competició, eixos tres parcials són més que factibles. També la victòria, perquè Punxa i Roberto, que eren els que menys sonaven en la lligueta de semifinals, s’han convertit en la parella més forta i segura de la mateixa.

El rest ha recuperat la regularitat en el joc. Això, sumat al sempre violent colp de la pilota, li situa de nou entre els referents en la seua posició, que és on sol estar. El mateix ha passat amb Roberto, el campió de la Lliga amb Ricard i Sanchis. El d’Alzira ha tornat pels seus furs i a hores d’ara és altre dels que marquen la pauta. A més està l’escenari, el trinquet de Piles, pàtria de Punxa, on no li fa pena enfrontar-se al més fort.

La contra té l’oportunitat de dir adéu amb honors. Moncho i Sanhis completaren una meritòria fase prèvia però en les semifinals no han tingut excessiva sort. En la primera partida van ser clarament superats per Ian i Canari. I en la segona, Moncho va ser baixa i va entrar Vercher. El resultat no va ser l’esperat i Moltó i Tonet II guanyaren per la via ràpida. Però no s'ha de carregar les culpes en el jove substitut. Sanchis, la figura, tampoc va tirar del carro.

La Llosa de Ranes

Demà, en La Llosa de Ranes, la parella de Barxeta de Moltó i Tonet II jugarà contra la de Dénia amb Ian i Canari. Si Punxa i Roberto compleixen amb els pronòstics serà una partida a vida o mort i la victòria farà el pas a la final. Les dues parelles arriben bé, en plenitud i amb ganes de demostrar que, efectivament, són de les favorites per al títol. Solament hi ha una possibilitat perquè passen les dues: que Punxa perda per menys de 25-15 i que Moltó guanye per 25-20.