El trinquet de Piles ha fet públic el cartell del V Trofeu Filósofo de raspall. El torneig en realitat són dos que es jugaran en primera i segona categoria. La continuïtat en el temps i el fet de reunir als millors pilotaris del moment l’ha convertit en una de les cites curtes més importants de la temporada.

En el trofeu de les primeres figures, la jornada inaugural del divendres vinent enfrontarà a Sergio i Coeter II contra Ian, Canari i Lorja. La parella és devastadora perquè es compon del millor mitger de la modalitat i del rest que es troba més pròxim al número u, Moltó. Però el trio està molt compensat. Hi ha força i qualitat a parts iguals a més de joventut. I són un més.

La segona semifinal es disputarà el dimarts de la setmana pròxima. Eixe dia, el trinquet d’Oliva tancarà les seues portes perquè tots els aficionats es congreguen a Piles on Moltó i Brisca jugaran contra Vercher, Sanchis i Néstor. La confrontació és, en essència, un calc a l’altra eliminatòria. Perquè també presenta a una parella composta per referents contra un trio amb molts arguments.

Ara bé, cal destacar especialment la presència del jove rest local, Vercher. Però com que el campió individual sub18 no està tant fet com per exemple Ian, tindrà l’ajuda d’un dels mitgers més resolutius del raspall com és el cas de Sanchis. De Néstor, altre jove que treballa per ser primera figura, també s'ha de destacar la seua excel·lent trajectòria en les últimes setmanes.

Les partides de segona categoria es jugaran just abans de les de primera. El divendres, Caxu i Borja s’enfrontaran a Badenes i Leandro. I el dimarts 7, Nalda i Pau es mesuraran a Montaner i Raúl de Genovés. Les dues finals es disputaran el divendres dia 10.

Copa de Raspall

El Trofeu Filósofo serà la cita més important del raspall abans de la Copa Diputació de València. En un principi s’havia previst que quedara tancada en la nit del dilluns però l’organització ha fet canvis en el guió original. El nombre d’equips participants, el format i el calendari continuen sent una incògnita.

Durant la setmana es continuarà treballant en la confecció del torneig i el divendres hi ha prevista una altra reunió, que s’espera siga la definitiva. Probablement, estes variacions d’última hora impediran que el començament tinga lloc en la segona setmana de juny i que la final es dispute el 17 de juliol.